Ana Sayfa Apple Apple yapay zeka için yayıncılara milyonlarca dolar teklif ediyor!

Apple yapay zeka için yayıncılara milyonlarca dolar teklif ediyor!

0
apple yapay zeka

Apple, üretken yapay zeka sistemlerini eğitmek için haber yayıncılarının içeriklerini lisanslamak istiyor. Bu amaçla, Apple’a on milyonlarca dolara mal olması muhtemel içeriklere erişmek için çok yıllı anlaşmalar yapıyor. Apple yapay zeka pazarındaki konumunu korumak için kendi üretken yapay zeka projeleri üzerinde çalışıyor. Çalışmalarını geliştirmek için bu sistemlerin öğrenecekleri içeriğe ihtiyaçları var ve Apple’ın da bu içeriği elde etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Apple yapay zeka konusunda çok geri kalmıştı!

Apple, haber arşivlerine erişim sağlamak için bir dizi yayıncıyla görüşmeler yapıyor. İddialara göre bu görüşmeler arasında yayıncılık sektörünün önemli isimleriyle “en az 50 milyon dolar değerinde çok yıllık anlaşmalar” yapılması da yer alıyor. Listede Vogue ve The New Yorker’ın yayıncısı Conde Nast’ın da bulunduğu söyleniyor. People, Better Homes ve The Daily Beast’in arkasındaki kuruluş olan IAC de NBC News gibi Apple ile görüştü.

Görüşmeler yayıncılar için kazançlı olsa da, tepkilerin karışık olduğu söyleniyor. Bazı yöneticiler, özellikle Apple izin istediği ve içeriği kazımak yerine erişim için ödeme yapmayı teklif ettiği için bu fikirden memnundu. Bazı durumlarda ise yayıncılar, arşivlerinin üretken bir yapay zeka sistemine beslenmesinden kaynaklanabilecek potansiyel yasal sorunlar konusunda endişeliydi.

Ayrıca Apple’ın erişiminin gelecekte yayıncılara karşı rekabet etmesine yol açabileceği ve Apple’ın yapay zeka eğitiminin ötesinde içerikle ilgili gelecek planları konusunda “belirsiz” olduğu konusunda da endişeler var. Apple’ın yapay zeka alanının geri kalanına ayak uydurma girişimleri bazı şaşırtıcı başarılara sahne oldu.

Halihazırda iOS ve diğer platformlarda çok sayıda makine öğrenimi öğesi uygulayan Apple, 19 Aralık’ta kısa video kliplerden hızlı bir şekilde 3D insan avatarları oluşturma üzerine bir makale yayınladı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz