Ana Sayfa Apple iPhone kullanıcılarının dikkatine: Çalınan Aygıt Koruması özelliği nasıl açılır?

iPhone kullanıcılarının dikkatine: Çalınan Aygıt Koruması özelliği nasıl açılır?

0
çalınan aygıt koruması özelliği

iOS 17.3 beta sürümüyle birlikte iPhone için önemli bir yeni güvenlik özelliği test edilmeye başlandı ve bu özellik aygıtınızın çalınması durumunda size koruma sağlıyor. iPhone Çalınan Aygıt Koruması özelliği hakkında her şeyi bu haberde sizin için derledik.

Çalınan Aygıt Koruması özelliği nasıl kullanılır?

Apple, ilk iOS 17.3 beta sürümüyle birlikte iPhone Çalınan Aygıt Koruması özelliğini test etme olanağı sundu. Bu özellik, WSJ’den Joanna Stern’in barlar gibi halka açık yerlerde iPhone hırsızlıklarındaki artışı araştırmasının ardından geldi. Bu yaklaşımda saldırganlar genellikle kurbanların iPhone’larını çalmadan önce parolalarını girdiklerini gözlemliyor ve daha sonra bunu Apple ID parolalarını hemen değiştirmek ve sahiplerini hesaplarından ve hatta iCloud yedeklemelerinden kilitlemek için kullanıyorlardı.

Hatta Joanna, bu saldırıyı kullanarak kurbanlarından 300.000 dolardan fazla para çalmayı başaran bir iPhone hırsızı ile röportaj bile yaptı. Neyse ki iPhone Çalınan Cihaz Koruması, ev ve iş gibi güvenilir yerlerden uzakta olunduğunda biyometrik kimlik doğrulama gerektirerek bu sorunu çözüyor.

Ayrıca belirli hassas eylemler için ikinci bir biyometrik kimlik doğrulaması için bir zaman gecikmesi de içeriyor. Çalınan Cihaz Koruması’nın en güzel yanı, güvenliğe büyük bir destek sağlarken kullanıcı deneyimine çok az olumsuz etkisi olması. Bu özelliği açtıktan sonra, Face ID veya Touch ID’nin çalışmadığı beklenmedik bir durumla karşılaşırsanız:

  • Aygıtınızı mesajlar, aramalar ve çoğu işlev için kullanmaya devam edebilirsiniz; yalnızca Apple Kimliği parolasını değiştirme, parolayı veya Face ID/Touch ID’yi değiştirme, kayıtlı parolaları görme vb. gibi hassas işlemleri yapamazsınız.
  • iPhone’unuzu tamir ettirmeden önce ev gibi tanıdık bir yere döndüğünüzde Çalınan Aygıt Koruması’nı parolanızla kapatabilirsiniz

İşte özelliğin nasıl açılacağı:

  1. iPhone’unuzda iOS 17.3 beta sürümünü çalıştırdığınızdan emin olun
  2. Ayarlar uygulamasını açın
  3. Aşağı kaydırın ve Face ID & Passcode (veya Touch ID & Passcode) öğesine dokunun
  4. Şimdi Çalınan Cihaz Koruması altında Korumayı Aç öğesine dokunun

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz