Ana Sayfa Apple Apple Watch satış yasağı geçici olarak durduruldu!

Apple Watch satış yasağı geçici olarak durduruldu!

0
apple watch

Apple Watch satış yasağı yürürlüğe girdikten bir gün sonra, ABD Temyiz Mahkemesi daha uzun bir duraklamayı değerlendirirken kısa bir duraklama başlattı.

Apple Watch satış yasağı durduruldu!

Apple, Salı günü yürürlüğe giren Apple Watch satış yasağı sonrası geçici olarak durdurulmasını başardı. Bir federal temyiz mahkemesi, Apple’ın ABD Gümrüğü’nün Apple Watch’ta yaptığı değişikliklerin yasağa yol açan patent anlaşmazlığından kaçınmak için yeterli olup olmayacağını belirleyene kadar en azından duraklatılmasını talep etmesinin ardından bugün ithalat ve satış yasaklarının durdurulmasına karar verdi. Gümrüğün kararını 12 Ocak’ta açıklaması bekleniyor.

Mahkemenin kararı Apple’ın şu an için Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi satmaya devam edebileceği anlamına geliyor. Yasak yürürlüğe girdiği için her iki saat de geçen hafta web sitesinden ve bu hafta da mağaza raflarından kaldırılmıştı. Apple, satışlara devam edip etmeyeceğine ilişkin yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Tıbbi cihaz üreticisi Masimo ile yaşanan patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple’ın her iki saati de satması ve ithal etmesi yasaklandı. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Apple’ın Masimo patentlerini ihlal ettiğini tespit etti ve sonuç olarak ABD satış yasağı kararı aldı.

Bu karar yürürlükte olduğu sürece, diğer perakendeciler mevcut Apple Watch stokları üzerinden satış yapmaya devam edebilir. Ancak Apple’ın kendi saatlerini satması ya da ülkeye yeni saatler getirmesi yasaklandı. Temyiz mahkemesi şimdi ithalat ve satış yasağının daha uzun süre durdurulmasını değerlendiriyor.

Apple, temyiz mahkemesi patent ihlali davasıyla ilgili tam bir karar verene kadar yasakların durdurulmasını talep etti. Bu konuda en az birkaç hafta daha karar verilmeyebilir. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz