Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro için ‘Pro’ ibaresini kaldırıyor mu?

Apple Vision Pro için ‘Pro’ ibaresini kaldırıyor mu?

0

Geçen yıl Haziran ayında WWDC 2023’te duyurulduktan sonra Apple Vision Pro önümüzdeki ay mağazalarda yerini alacak. İlk başta, Pro olmayan bir Apple Vision hiç duyurulmadığı için Apple tarafından seçilen isim bazı insanları şaşırttı. Ancak şirket, iOS 17’nin en son beta sürümünde Apple Vision’dan bahsederken “Pro” etiketini kaldırdığından, bir gün bunun gerçekleşmesine hazır olmak istiyor gibi görünüyor.

Apple Vision Pro ismi değişiyor mu?

iOS 17.3 beta 2 kodlarında, Apple Vision Pro’dan bahseden çeşitli dizeler bunun yerine sadece “Apple Vision” ile güncellendi. Örneğin, App Store ile ilgili dizelerde daha önce “Mac, iPad ve Apple Vision Pro Uygulamaları” yazıyordu. Şimdi ise aynı dizede “Mac, iPad ve Apple Vision Uygulamaları” yazıyor.

Elbette bu noktada bunun pek bir anlamı yok. Ancak Apple’ın Apple Vision Pro’nun daha ucuz bir versiyonunu duyurmaya karar verdiğinde hazır olmak istediğini gösteriyor. Apple’ın web sitesinde, navigasyon sekmesi de ürünü Vision Pro yerine “Vision” olarak listeliyor.

Apple Vision Pro’nun resmi duyurusundan önce bile, Pro versiyonu 3.499 dolardan başladığı için Apple’ın daha ucuz bir versiyon üzerinde çalıştığına dair söylentiler vardı. Bu iki versiyonun tam olarak nasıl farklılık göstereceği henüz belli değil. Ancak muhtemelen daha ucuz olan Apple Vision daha az kaliteli malzemeler kullanacak ve EyeSight gibi bazı özelliklere sahip olmayacak.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, şirket bu daha ucuz model için 1.500 ila 2.500 dolar aralığında bir fiyat hedefliyor. Ancak Apple Vision Pro’nun şu anda yalnızca ABD’de piyasaya sürüldüğü ve yıl sonuna kadar yalnızca birkaç ülkeye daha geleceği göz önüne alındığında, daha uygun fiyatlı bir Apple Vision’ın en erken 2025’ten önce tanıtılması pek olası görünmüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz