Ana Sayfa Apple Apple Car projesi duraksadı: Fakat Apple testlere devam ediyor!

Apple Car projesi duraksadı: Fakat Apple testlere devam ediyor!

0
apple car

Apple, 2023’ün başlarında otonom araç programını zayıflattıktan sonra, test sürücülerini geri ekliyor. Apple’ın sürücüsüz araç test çalışmaları, Apple Car projesinin durma noktasına geldiği 2024 yılına girerken işte böyle görünüyor.

Apple Car projesi duraksadı fakat test sürücüleri geri döndü!

Apple 2014 yılında, şirketin Cupertino’daki genel merkezine yakın gizli bir yerde, 1.000’den fazla otomobil uzmanı ve mühendisi ile sınırlı otonom sürüş özelliklerine sahip elektrikli bir araç geliştirmek üzere “Project Titan” üzerinde çalışmaya başladı.

Apple Car projesi, şirket içi çekişmeler ve liderlik sorunları nedeniyle son birkaç yıl içinde birçok kez değişti ve değişti.Ancak geliştirme çalışmaları devam ediyor. 2016 yılındaki söylentiler Apple’ın otomobil planlarını rafa kaldırdığını gösterse de, 2020’ye gelindiğinde planlar yeniden devreye girmişti. 2022’de Apple’ın tamamen otonom bir araç planının işe yaramayacağı ve projenin küçültüldüğü ortaya çıktı.

2023 yılında Apple, önemli ölçüde azaltmaya gitmeden önce 200’den fazla otonom araç test sürücüsünden oluşan en büyük ekiple işe başladı. Apple’ın otonom araç çalışmalarıyla ilgili son güncellemede, test edilen araçlar aynı kalırken programa daha fazla sürücü eklenmeye başlandı.

macReports’un haberine göre, Apple’ın şu anda bu program için 68 otonom araçla 162 sürücüsü bulunuyor. Bir hatırlatma olarak, 2022’de Apple Car’ın çıkış tarihinin 2026’da olabileceğini duymuştuk. Ancak daha sonra 2023 sonbaharında, Ming-Chi Kuo’dan projenin ufukta bir çıkış tarihi olmadan durduğuna dair bir tahmin gördük. Apple’ın otonom araç testi konusunda rakiplerine kıyasla durumu ise yukarıda.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz