Ana Sayfa Apple M2 MacBook Air yavaş çalışma sorununa çözüm!

M2 MacBook Air yavaş çalışma sorununa çözüm!

0
m2 macbook air

Bazı M2 MacBook Air kullanıcıları, MacBook’larının zaman zaman yavaş çalıştığını ve performansın önemli ölçüde düştüğünü hissettiklerini fark ettiler. Bu durum genellikle MacBook Air pil gücüyle çalışırken ortaya çıkıyor. Ancak gerçekleştirilen iş yükü özellikle anormal veya zorlu olmuyor; örneğin birkaç iş uygulamasının aynı anda açık olduğu bir Safari tarama oturumu söz konusu olabiliyor. İşte M2 MacBook Air yavaş çalışma sorununa karşı alabileceğiniz önlemler.

M2 MacBook Air yavaş çalışıyorsa yapmanız gerekenler

MacOS için standart performans sorun giderme adımlarını uyguladığınızı varsayacağız. Çökmekte olan uygulamalar, zorla çıkılması gereken yanıt vermeyen uygulamalar veya arka planda CPU’yu sabitleyen uygulamalar olmadığından, Mesajlar’ın Mac’i yavaşlatmadığından ve Mac sabit diskinde disk depolama alanının bitmediğinden emin olun.

Bunların her biri de herhangi bir Mac’i yavaşlatacaktır. Burada odaklandığımız durum, pil gücüyle çalışırken alışılmadık derecede yavaş hissettiren MacBook Air (ve MacBook Pro) dizüstü bilgisayarlara özgü. MacBook Air algısal olarak yavaşladığında, performansı normale döndürmek için aşağıdaki işlemi gerçekleştirin:

  1. Apple menüsüne gidin ve ‘Sistem Ayarları’nı seçin
  2. “Batarya “ya gidin
  3. Ekranın üst kısmında “Düşük Güç Modu “nu bulun ve bu ayarı “Asla” olarak değiştirin
  4. Sistem Ayarları’ndan çıktığınızda Mac performansı hemen eski haline dönmeli ve artık yavaşlamamalıdır

Bu noktada MacBook’unuz önemli ölçüde daha hızlı ve fark edilir şekilde çalışıyor olmalıdır.

Birçok MacBook Air kullanıcısı, Düşük Güç Modu’nun pil gücündeyken otomatik olarak etkinleştirildiğini ve bunun MacBook’unuzun pil ömrünü önemli ölçüde artırırken Mac’in performansını da önemli ölçüde etkileyeceğini fark etti. Bu özellik üzerinde yapılan bazı bağımsız araştırmalar, Düşük Güç Modu etkinleştirildiğinde sistem performansında yüzde 40 azalma olduğunu gösteriyor!

Bu nedenle, MacBook Air veya MacBook Pro’nuz alışılmadık derecede yavaş ve halsiz hissediyorsa, büyük bir performans düşüşü varsa ve bu pil kullanımıyla aynı zamana denk geliyorsa, bunun nedeni muhtemelen Düşük Güç Modu’dur. Bunun sizin Mac’inizde varsayılan ayar olup olmadığı muhtemelen değişir. Ancak kontrol edilen birkaç M1 ve M2 MacBook Air ve MacBook Pro modelinde pil için varsayılan olarak etkinleştirilmişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz