Ana Sayfa Aksesuar Magic klavye güncellemesi güvenlik sorununu çözdü!

Magic klavye güncellemesi güvenlik sorununu çözdü!

0
magic klavye güncellemesi

Apple’ın Magic Klavyelerinin sahipleri yeni bir aygıt yazılımı güncellemesine sahipler ve bu pek de her daim olan bir şey değil. Yeni aygıt yazılımı fazladan bir tuş ya da başka bir şey eklemeyecek ve aslında yeni bir işlevsellik de eklemeyecek. Burada yeni bir hata düzeltmesi de yok. Bu nedenle Bluetooth bağlantı sorunlarından muzdarip olanlar, bu güncelleme yüklendikten sonra da muhtemelen bunu yaşamaya devam edecekler. İşte Magic klavye güncellemesi hakkında her şey.

Magic Klavye güncellemesi ne getirdi?

Yeni aygıt yazılımı, Bluetooth trafiğiyle ilgili bir güvenlik açığını ve ister Mac ister başka bir bilgisayar olsun, klavyenin kendisi ile hedef aygıt arasındaki bu trafiğin birileri tarafından izlenebilme ihtimalini ele alıyor. Sorunun kendisi ilk olarak Aralık 2023’te teyit edilmişti.

Bu nedenle Apple’ın sorunu çözmesi biraz zaman aldı. Ancak burada bir olumlu yan da var: herhangi birinin bu kusurdan faydalanabilmesi için öncelikle klavyenin kendisine fiziksel olarak erişmesi gerekiyordu ki bu da çok fazla insana sorun yaratma potansiyelini büyük ölçüde sınırlıyor. Ancak tehdit hala mevcut en azından bu yeni aygıt yazılımını indirip yükleyene kadar.

Magic Keyboard’un aygıt yazılımı sürümünü 2.0.6 numarasına yükselten bu sürüm, Magic Keyboard (2021); Sayısal Tuş Takımlı Magic Keyboard; Touch ID’li Magic Keyboard ve Touch ID ve Sayısal Tuş Takımlı Magic Keyboard dahil olmak üzere tüm modellerle uyumlu.

Ele alınan sorunla ilgili olarak Apple, “aksesuara fiziksel erişimi olan bir saldırganın Bluetooth eşleştirme anahtarını çıkarabileceğini ve Bluetooth trafiğini izleyebileceğini” söylüyor. Bu, klavyenizi ele geçirebilen ve gerekli bilgiye sahip olan herhangi birinin teorik olarak bu klavyeden eşleştirildiği bilgisayara gönderilen tuş basışlarını izleyebileceği anlamına geliyor. Bu elbette kötü bir durum ve kesinlikle düzeltilmesi gereken bir güvenlik açığı.

Ne yazık ki, bu özel düzeltmeden faydalanmak için bir süre beklemeniz gerekebilir. Bu tür aygıt yazılımı güncellemeleri yalnızca otomatik olarak yükleniyor ve manuel müdahale mümkün olmuyor. Etkilenen klavye bir Mac, iPhone, iPad veya Apple TV ile eşleştirildiğinde güncelleme otomatik olarak arka planda yüklenecektir.

Mac’te aygıt yazılımı sürümünü kontrol etmek için: Sistem Ayarları uygulamasının Bluetooth bölümünü açmak ve ardından klavyenizin girişinin yanındaki “i” düğmesini seçmeniz gerekir. Eğer 2.0.6 sürümünü görüyorsanız zaten en son aygıt yazılımını kullanıyorsunuz demektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz