Ana Sayfa Apple USB-C ile iPhone 15’e ne bağlayabilirsiniz?

USB-C ile iPhone 15’e ne bağlayabilirsiniz?

0
iphone

Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta nihayet Lightning bağlantı noktasından kurtuldu ve yerine USB-C’yi getirdi. Bu da aksesuar ve çevre birimlerini bağlamak için yepyeni bir kolaylık dünyasının kapılarını açıyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max bir adım daha ileri giderek, profesyonel modellerdeki USB-C bağlantı noktası USB-3 hızlarını destekliyor ve 10 Gbps’ye kadar veri aktarım hızlarına olanak tanıyor.

USB-C ile iPhone 15’e bağlayabileceğiniz şeyler!

USB-C şarj hikayesinin bir başka güzel yanı da artık iPhone’u diğer aksesuarları şarj etmek için kullanabiliyor olmanız. USB-C bağlantı noktası üzerinden 27 watt’a kadar şarj kabul edebilen iPhone 15’in kendisi de yaklaşık 4,5 watt çıkış verebiliyor. (Lightning yalnızca 0,3 watt’lık bir güç sağlayabiliyordu).

Bu da bağlı aksesuarları çalıştırmak ve şarj etmek için yedek iPhone pilinizi kullanabileceğiniz anlamına geliyor. AirPods’unuzun pili azaldığında telefonunuza takabilirsiniz ve telefonunuz AirPods kılıfınızın pilini dolduracaktır. Hatta başka bir kişinin iPhone’unun pilini bile doldurabilirsiniz. Ancak bunun biraz zaman alacağını unutmayın.

USB-C ile iPhone kullanarak harici ekranlara kolayca bağlanabilirsiniz

Lightning ile harici ekranlara yalnızca hantal bir dongle ile bağlanabiliyordunuz. iPhone 15’teki USB-C ile doğrudan bir ekrana çıkış verebilirsiniz. Bir USB-C – HDMI kablosu kullanın ve ekran yansıtma özelliğiyle iPhone ekranınızı 4K TV veya monitörde gösterin.

Bir video akışı hizmeti uygulamasında film izliyorsanız film, dokunmatik ekrandaki oynatma kontrolleriyle TV boyutlarını otomatik olarak dolduracaktır. Telefonunuzu doğrudan bir projektöre takarak fotoğraf arşivinizi kolayca gösterebilir veya Keynote ile bir sunum yapabilirsiniz.

Apple’ın öne çıkardığı kullanım alanlarından biri de iPhone’u taşınabilir bir oyun konsolu olarak konumlandırmak. İçindeki A17 Pro çipin gücünü kullanan iPhone 15 Pro, bazı üst düzey oyunları yüksek grafik kalitesiyle çalıştırabiliyor. Bir Xbox veya PlayStation oyun kumandasını eşleştirin, telefonunuzu bir TV’ye bağlayın ve oyun oynamaya başlayın.

Apple USB-C Dijital AV adaptörü, tek bir kullanışlı dongle’da HDMI, sürekli şarj için güç çıkışı ve USB-C geçişine izin verdiği için bu kullanım durumu için iyi bir seçim.

Taşınabilir USB-C sabit sürücüler ve SD kartlarla yerel depolama alanınızı genişletin

Bir USB-C sabit sürücü veya SD kart okuyucu bağlayın ve iPhone’daki Dosyalar uygulamasını kullanarak dosyalara doğrudan göz atın. Tatile giderken yanınıza özel bir fotoğraf makinesi alırsanız fotoğrafları doğrudan SD karttan iPhone’unuzun fotoğraf arşivine aktarabilirsiniz.

Ardından, SD kartı boşaltın ve çektiğiniz fotoğrafları telefonunuzun büyük dokunmatik ekranında düzenleyip yüklerken çekim yapmaya devam edin. iPhone 15 Pro Kamera uygulaması, 60 FPS’de ProRes 4K videoyu doğrudan USB-3 depolama alanına kaydetmenizi sağlar. ProRes sıkıştırılmamıştır ve dosya boyutları çok büyüktür, kayıt dakikası başına gigabayt tüketir.

Ancak iPhone’unuzu 1 TB taşınabilir SSD ile eşleştirdiğinizde, alanınız bitmeden önce bir süre kayıt yapabilirsiniz. Bunun için iPhone 15 Pro’nun bağlantı noktası üzerinden mümkün olan 10 Gb/sn aktarım hızlarından yararlanmak üzere bir USB-3 kablosu (sadece şarj kablosu değil) gerekiyor.

Donanım klavyelerini ve kablolu interneti bağlayabilirsiniz

Bazen kablosuz bağlantı yeterli olmaz ve sadece fişe takmanız gerekir. iPhone’daki USB-C, özel sürücülere veya ek yapılandırmaya gerek kalmadan aklınıza gelebilecek neredeyse tüm temel aksesuarları destekliyor. Her şey tak ve çalıştır şeklinde. Bu, bir donanım klavyesi bağlayabileceğiniz anlamına geliyor.

Ya da yolda podcast yapıyorsanız, mini bir USB-C mikrofon kullanarak kayıt yapabilirsiniz. Bir başka olasılık da USB-C – Ethernet adaptörü kullanarak kablolu internet. Ve eğer bir MIDI klavyeniz varsa, GarageBand gibi bir uygulama ile hareket halindeyken bir şarkı yapabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz