Ana Sayfa Apple Vision Pro hakkında yeni iddialar: visionOS sanal klavye içerecek mi?

Vision Pro hakkında yeni iddialar: visionOS sanal klavye içerecek mi?

0
visionOS sanal klavye

Apple Vision Pro ön siparişlerinin birkaç gün içinde başlamasından önce, neler beklenebileceği hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Bloomberg’den Mark Gurman, Vision Pro’nun içindeki M2 çipi, visionOS için sanal klavye ve daha fazlası hakkında yeni bilgiler paylaştı.

visionOS sanal klavye iddiaları heyecanlandırmıştı

Apple, WWDC 2023’te Vision Pro’nun duyurusunun yanı sıra Vision Pro için yüzen bir hava klavyesi de gösterdi. Apple’a göre, bu havada duran klavye uzamsal ses efektleri aracılığıyla geri bildirim de içeriyor.

Ancak Gurman sosyal medyadaki bir paylaşımında Vision Pro’daki bu sanal klavyeyi visionOS 1.0’da “tamamen iptal” olarak nitelendirdi. Çoğu insanın bunun yerine bir Bluetooth klavye isteyeceğini öne sürüyor. “Vision Pro sanal klavyesi en azından 1.0 sürümünde tam bir hayal kırıklığı.

Yazmayı öğrenmeden önce yaptığınız gibi her tuşa teker teker parmaklarınızı sokmanız gerekiyor. Sihirli bir havada yazma özelliği yok. Ayrıca bir karaktere bakabilir ve çimdikleyebilirsiniz. Bir Bluetooth klavye isteyeceksiniz.” dedi Gurman.

Vision Pro’nun M2 çipi

Vision Pro, tüm kameraları ve sensör girdilerini gerçek zamanlı olarak işleyen Apple’ın ilk R1 çipiyle eşleştirilmiş bir M2 çip tarafından destekleniyor. Ancak Apple, bu çiplerin özelliklerine ilişkin herhangi bir ek ayrıntı paylaşmadı.

Temel model M2 8 GPU çekirdeği ve 8 CPU çekirdeği içeriyor, ancak Vision Pro görünüşe göre çipin daha üst düzey bir versiyonunu kullanacak. Gurman, “Vision Pro’daki M2 çipinin 10 GPU çekirdeği ve 8 CPU çekirdeği ile üst düzey bir varyant olduğunu duyduğunu” söylüyor.

Apple Card aylık taksitleri

ABD’de Vision Pro satın almak istiyor ancak 3.500 doları peşin ödemek istemiyorsanız Gurman, Apple Card Aylık Taksitlerinin gerçekten de bir seçenek olacağını söylüyor. Apple Card Aylık Taksitleri, kullanıcılara bir satın alma işlemini faizsiz olarak eşit aylık ödemelere yayma seçeneği sunuyor. Vision Pro için ödeme planının ne kadar uzun olacağına dair herhangi bir ayrıntı yok.

Şu anda iPhone satın alımları 24 aylık ödemelere bölünebiliyor. Mac’ler, iPad’ler, Apple Watch’lar ve diğer aygıtlar için ödeme planları 12 aylık ödemelere bölünüyor. Apple, Vision Pro’nun varlığını kabul etmek için Apple Card Aylık Taksit destek web sayfasını henüz güncellemedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz