Ana Sayfa Apple Watch Series 9 satış yasağına Apple geçici bir çözüm buldu!

Watch Series 9 satış yasağına Apple geçici bir çözüm buldu!

0
watch series 9

ABD Gümrük Dairesi, Apple’ın Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 için önerdiği yeniden tasarımın, Masimo’nun kan oksijen sensörüyle ilgili iki patentini ihlal etmekten kaçınmak için yeterli olup olmadığına ilişkin kararını verdi.

Watch Series 9 kararı uzun süredir bekleniyordu

asimo’nun avukatları Pazartesi günü Federal Daire’ye yaptıkları başvuruda, “ABD Gümrük ve Sınır Koruması’nın Apple’ın yeniden tasarımının ITC kararının kapsamı dışında kaldığına karar verdiğini” söylediler. Ancak Apple’ın yeniden tasarımı, yeni satılan cihazlardan nabız oksimetre özelliklerini kaldırmak anlamına geliyor.

Apple’dan bu durumla ilgili daha fazla ayrıntı bekliyoruz. Bu arada, Apple’ın Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi satmaya devam edebileceği, ancak bu cihazların artık “nabız oksimetre özellikleri içermeyeceği” anlamına geliyor. Bu durum yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli.

Esasen ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu, ABD Gümrüğünün Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’nin “nabız oksimetre özellikleri içermedikleri” sürece Masimo patentlerini ihlal etmediğine karar verdiği anlamına geliyor. Bu durum, nabız oksimetre özelliklerine sahip mevcut Apple Watch sahiplerini etkilemeyecek.

Masimo’nun avukatları tarafından yapılan başvuruda, Apple’ın gizlilik iddiaları gerekçe gösterilerek ayrıntılara yer verilmedi. Ayrıca ABD temyiz mahkemesinin Apple’ın Apple Watch yasağını temyiz süreci boyunca durdurma talebine ilişkin kararını da bekliyoruz. Bu karar bugün de çıkabilir.

Bugün, tarafların karara desteklerini ya da itirazlarını mahkemeye sunmaları için son gün. ABD temyiz mahkemesi daha sonra Apple’ın ilk ITC kararına ilişkin tüm temyiz süreci boyunca Apple Watch yasağının devam edip etmeyeceğine ilişkin bir karar verecek. ITC, Apple’ın talebine karşı olduğunu zaten dile getirmişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz