Ana Sayfa Apple Yeni nesil Apple çipi 2025 yılında şaşırtacak!

Yeni nesil Apple çipi 2025 yılında şaşırtacak!

0
apple çip

Gelecekteki Apple cihazları için tasarlanan yeni nesil 2nm çip teknolojisinin önümüzdeki yıl üretime başlaması planlanıyor. İşte yeni nesil Apple çipi hakkında bilmeniz gereken her şey.

Yeni nesil Apple çipi nasıl özelliklere sahip olacak?

TSMC çip üretim tesisleri, 2nm çip üretimi için tasarlanmış ekipmanları en erken Nisan ayında kurmaya başlayacak. Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te A17 Pro çip ile TSMC’nin ilk 3nm teknolojisini kullanan ilk şirket oldu ve şirketin çip üreticisinin 2nm çipleri ile aynı şeyi yapması muhtemel.

Üretimine 2025 yılında başlanacak olan 2nm çiplerin kısa bir süre sonra Apple cihazlarında ilk kez görülmesi bekleniyor. Geçtiğimiz ay Financial Times, TSMC’nin 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen 2nm çiplerin prototiplerini Apple’a gösterdiğini bildirmişti.

Apple’ın, transistör yoğunluğu, performans ve verimlilik açısından mevcut 3nm çiplerini ve ilgili düğümleri geride bırakacak olan 2nm çip teknolojisini geliştirme ve uygulama yarışında TSMC ile yakın işbirliği içinde olduğu söyleniyor. DigiTimes bugün, çip tedarikçisinin 2027 yılında hangi tesislerinin daha da gelişmiş 1.4nm çipleri ilk üretecek tesisler olacağını değerlendirdiğine inanıldığını da ekledi.

Şirket, bu yılın sonlarında ilk kez Apple cihazlarında görünmesi muhtemel olan gelişmiş 3nm düğümünün seri üretimine 2023’ün dördüncü çeyreğinde başladı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni çip daha mı güçlü olacak? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz