Ana Sayfa Apple Epic Games Apple davasında geliştirici 73 milyon dolar ödeyecek!

Epic Games Apple davasında geliştirici 73 milyon dolar ödeyecek!

0
epic games apple

Epic Games Apple davasının sona ermesinin ardından, “Fortnite” geliştiricisinin Apple’a 73 milyon doların üzerinde yasal ücret ödemesi gerekecek. Epic Games ve Apple arasındaki üç yıllık hukuk mücadelesi 16 Ocak 2024 tarihinde, Yüksek Mahkeme’nin her iki tarafın da itirazlarını dinlemeyi reddetmesi nedeniyle sona erdi.

Epic Games Apple davası geliştirici şirket için kötü sonuçlandı!

Davanın sonuçlanmasıyla birlikte Yargıç Yvonne Gonzalez Rogers, Epic Games’in Apple’a 73.404.326 dolar yasal ücret borcu olduğuna karar verdi. Apple, yasal ücretler için 82.971.401 dolar harcadığını bildiriyor ve belirsiz nedenlerle bunu 81.560.362 dolara ayarlıyor. 73.404.326 dolarlık rakam, Epic’in 10 davadan 1’ini kazanmış olması nedeniyle yüzde 10’luk bir indirimi ifade ediyor.

Ancak bu 73 milyon dolar nihai rakam değil. Mahkemenin “Hareket Bildirimi”, “artı Apple’ın bu devam eden dava sırasında Geliştirici Programı Lisans Sözleşmesinin tazminat hükmü uyarınca maruz kaldığı ek tutarlar” ile ilgili bir duruşma için 24 Mart 2024 tarihini belirledi.

iMore tarafından tespit edildiği üzere, bu tazminat, Epic Games’in Ağustos 2020’de kendi alternatif ödeme sistemini sunmaya çalıştığında Apple ile yaptığı geliştirici anlaşmasını nasıl ihlal ettiğinden kaynaklanıyor.

Bu, Epic Games’in başlangıçta Apple’ın “Fortnite “ı App Store’dan kaldırmasına bir tepki olarak tasvir ettiği, ancak daha sonra bunun yerine iOS’ta üçüncü taraf mağazaları zorlamayı amaçlayan uzun planlı bir kampanya olduğunu kabul ettiği şeyin başlangıcıydı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz