Ana Sayfa Apple MacBook pil sağlığı: Ne zaman pili değiştirmeliyim?

MacBook pil sağlığı: Ne zaman pili değiştirmeliyim?

0
macbook pil sağlığı

MacBook pil sağlığı hakkında endişeliyseniz veya pil ömrüyle ilgili düzenli sorunlar yaşıyorsanız, macOS Ayarları’ndan kontrol etmek çok kolay. MacBook pil sağlığını nasıl görebileceğinizi, pilin ne zaman değiştirileceğine dair ipuçlarını, şarj döngüsü beklentilerini ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

MacBook pil sağlığı nasıl öğrenilir?

Apple’ın modern MacBook’ları uzun ömürlü pillere sahip olsa da piller hala tüketilebilir bir parça. Aşağıda pilinizin sağlığını (kapasitesini) ve durumunu nasıl kontrol edeceğinizi ele alacağız. Ayrıca pil döngü sayınızı nasıl göreceğinizi, normal bir MacBook pilinden ne beklemeniz gerektiğini ve pil değiştirme zamanının ne zaman gelebileceğini de inceleyeceğiz.

  1. MacBook’unuzda Sistem Ayarları uygulamasını açın
  2. Soldaki kenar çubuğundan Pil’i seçin
  3. Şimdi Pil Sağlığı öğesinin yanındaki daire içine alınmış “i” işaretine tıklayın
  4. Mevcut pil durumunuz en üstte gösterilir
  5. Mevcut pil sağlığınız (kapasite) ikinci olarak gösteriliyor.

Mevcut pil döngü sayınızı görmek için Sistem Ayarları > Genel > Hakkında > Sistem Raporu > Güç > Sağlık Bilgileri adımlarını takip edin.

MacBook pilini ne zaman değiştirmelisiniz?

Piliniz orijinal kapasitesinin yüzde 80’inin altına düştüğünde değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Pilinizin durumunun bozulduğuna dair bir uyarı görürseniz veya şarj tutmazsa da aynı durum geçerli. “Pil Durumu” bölümünde, pil sağlığınız bozulmuşsa ve beklenmedik kapanmalar gibi sorunlara neden oluyorsa veya performansını sürdüremiyorsa bir uyarı görebilirsiniz.

Apple, çoğu modern MacBook pilinin “normal koşullar altında çalışırken 1.000 tam şarj döngüsünde orijinal kapasitesinin yüzde 80’ine kadarını koruyacak şekilde tasarlandığını” söylüyor. Çoğu durumda bir MacBook pilini yüzde 80 kapasitenin çok altında kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak performans, çalışma süresi ve daha fazlası azalabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz