Ana Sayfa Apple iPhone 16 2TB hafızaya sahip olabilir!

iPhone 16 2TB hafızaya sahip olabilir!

0

Kabataslak bir rapor, iPhone 16 2TB hafızaya sahip olabileceğini öne sürüyor. Aynı kaynağın iPhone 15 Pro için de aynı şeyi söylediğini belirtmek gerekir. Bu kez ise Apple’ın daha yoğun ve daha ucuz olan yeni bir flash bellek formunu kullanarak bunu başaracağı öne sürülüyor

iPhone 16 2TB hafızaya sahip olabilir mi?

Yeux1122’nin isimli sızdırıcının karışık bir sicili var. Geçmişte raporlarına biraz güvenmek için yeterince doğru şey yaptılar, ancak hem iPad mini 6 hem de iPhone SE 3 hakkında kısmen doğru, kısmen yanlış, iPad Air depolama katmanları hakkında yanlış, iPhone 14 Pro’daki RAM hakkında yanlış ve iPhone 15 Pro depolama alanı hakkında söyledikleri ise sadece kısmen doğru.

Özellikle iPhone 15 Pro’nun LOG destekli Apple ProRes’i desteklediği düşünüldüğünde, 2 TB’lık bir katman için argüman oluşturulabilir. Bununla birlikte, iPhone 15 Pro modellerine harici SSD’lere çekim desteği de eklendi ve bu, ciddi iPhone videograflarının yapması muhtemel olduğu gibi, her türlü donanımla çekim yaparken çok pratik.

Bu da muhtemelen daha yüksek depolama katmanlarına olan talebi azaltacaktır. Yeux1122 bu kez Apple’ın 2TB katmanı için bugün kullanılan TLC çiplere kıyasla QLC flash bellek kullanacağını öne sürerek iddiaya biraz destek sağlıyor. Bu Apple’ın maliyetlerini azaltacak ve aynı boyuttaki çipte daha yüksek kapasite sağlayacaktır.

TLC, yani Üçlü Seviye Hücre, hücre başına üç bit içerir ve sekiz olası voltaj durumu sağlar. QLC, yani Qual Level Cell, adından da anlaşılacağı üzere, bunu hücre başına dört bite çıkararak 16 olası voltaj durumu sağlar. Basit bir ifadeyle, aynı boyuttaki çipte depolama kapasitesini iki katına çıkarır.

QLC depolama, kontrol edilecek ve ayarlanacak daha fazla voltaj durumu olduğundan daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir, ancak daha yüksek hızlara ihtiyaç duyulduğunda bunun için geçici çözümler vardır (bunlardan biri, bazı QLC hücrelerini TLC hücreleri olarak ele almaktır).


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz