Ana Sayfa Apple iPhone 7 sahibi olmuşsanız Apple size para gönderebilir!

iPhone 7 sahibi olmuşsanız Apple size para gönderebilir!

0
iphone 7

iPhone 7, ses girişi olmadan gelen ilk iPhone olarak biliniyor. Şimdi de ABD’deki kullanıcılarına nakit ödeme yapmasıyla biliniyor. Apple, bir toplu davada uzlaşmaya vararak iPhone 7 sahiplerine 35 milyon dolarlık bir fon ödenmesini kabul etti.

iPhone 7 sahipleri şaşkın!

Dava (Tabak, et al. v. Apple Inc., Case No. 4:19-cv-02455; United States District Court for the Northern District of California) iPhone 7 ve 7 Plus’ın ses IC çipinde sorunlar olduğunu ve bunun da ses sorunlarına yol açtığını iddia ediyordu. Uzlaşmanın bir parçası olarak Apple herhangi bir kabahati ya da telefonlarda bu tür sorunlar olduğunu reddetti.

Uzlaşma web sitesine göre, ödeme almaya hak kazanan iPhone 7 sahiplerinin “Uzlaşma Sınıfı “nın bir parçası olması gerekiyor. Bu da ya Apple’a iPhone 7’nin sesiyle ilgili bir şikayette bulunduğunuz ya da uzlaşma kapsamındaki bir değişim veya onarım için Apple’a ödeme yaptığınız anlamına geliyor. Hak kazanıp kazanmadığınızı görmek için SSS bölümüne bakabilirsiniz.

Apple’a değiştirme veya onarım için ödeme yaptıysanız, en az 50 dolar veya en fazla 349 dolar alacaksınız. Apple’a şikayette bulunduysanız ancak değiştirme veya onarım için Apple’a ödeme yapmadıysanız 125 ABD doları alabilirsiniz. Ödeme almaya hak kazananlara e-posta ve kartpostallar gönderilmektedir.

Elektronik çek, ACH transferi veya fiziksel çek ile dağıtılacak olan ödemeyi almak istiyorsanız 3 Haziran 2024 tarihine kadar yanıt vermeniz gerekmektedir. Ödemenin dağıtımı için bir e-posta adresi, banka bilgileri veya posta adresi sağlanmalıdır. Bildirim alan herkes, uzlaşma için Select Payment web sitesinde bilgilerini gönderebilir.

Bu uzlaşma, iPhone 7’nin yanı sıra iPhone 6 ve iPhone SE’nin (1. nesil) yavaşlatılmasıyla ilgili bir toplu davanın açılmasından üç yıl sonra gerçekleşti. Bu dava Apple’ın 500 milyon dolarlık bir uzlaşma fonu oluşturması ve ilgili iPhone’ların her sahibine 25 dolar ödemesiyle sonuçlanmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz