Ana Sayfa Apple Apple Car 2028 yılında gelebilir!

Apple Car 2028 yılında gelebilir!

0
apple car 2028

Apple’ın elektrikli otomobil projesi Project Titan 2015 yılından bu yana devam ediyor. Ancak proje çok sayıda gecikme ve defalarca yönetici değişimiyle karşı karşıya kaldı. Başlangıçta direksiyonu olmayan tamamen otonom bir araç yapmayı planlayan Apple’ın bu yüce hedefleri son yıllarda yerle bir oldu. Fakat şimdi Apple Car 2028 yılı için hazırlanıyor!

Apple Car 2028 yılında çıkabilir!

Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch’in 2021’den bu yana projeye liderlik etmesiyle, şirket ilk aracının lansmanı için yeni bir çıkış tarihi belirledi: 2028. Bloomberg’in bugün yayınladığı yeni bir rapora göre. Apple bu noktada neredeyse on yıldır otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışıyor, ancak direksiyonu olmayan bir araba vizyonunun gerçekçi olmadığı gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldı.

Bloomberg, 2028 model otomobilin Tesla gibi diğer elektrikli araç üreticileri tarafından sunulanlara paralel olarak sınırlı otonomi özellikleri sunacağını söylüyor. Apple otomobil, mevcut Tesla Autopilot sistemine benzer şekilde, otomobil yollarda ve otoyollarda kendi kendini sürerken sürücülerin dikkat etmesini ve devralmaya hazır olmasını gerektirecek.

Bu, Seviye 2+ bir sistemi temsil edecek; başlangıçta Project Titan Seviye 4’ü hedefliyordu. Apple’ın zaman içinde yazılım güncellemeleriyle ve uluslararası düzenleyici ortam geliştikçe sistemi yükseltmesi mümkün. Bloomberg, Apple yönetim kurulunun geçen yıl Cook’a Titan Projesi’nin sevkiyatına ilişkin bir plan sunması ya da projeyi tamamen rafa kaldırması için baskı yaptığını söylüyor. Rapora göre proje daha önce hiç uygulanabilir bir prototip üretmemişti.

Yeni düşürülmüş otonomi özellikleri, Apple’ın artık Kevin Lynch’in projeye liderlik etmesiyle başarılı bir şekilde ilerleyebileceği anlamına gelmeli, ancak görünüşe göre ilk Apple otomobilinin ne kadar yenilikçi olacağı konusunda şüpheler var. Bloomberg, bazı çalışanların planları eleştirdiğini ve bunun sadece bir ‘me-too ürünü’ olduğunu öne sürdüğünü belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz