Ana Sayfa Apple Apple, iOS 18 ile iPhone’u baştan oluşturacak!

Apple, iOS 18 ile iPhone’u baştan oluşturacak!

0
ios 18

Apple, iOS 18’in iPhone için şimdiye kadar yapılmış en büyük yazılım güncellemesi olacağını Bloomberg’in Mark Gurman’ından duyurdu. iOS 18, Eylül ayında çıkacak ve Haziran ayında Apple’ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı WWDC’de geliştiriciler için ilk beta sürümü yayınlanacak. İşte detaylar…

iOS 18 ve yenilikleri!

iOS 18, iPhone’lar ve Android cihazlar arasında mesajlaşma deneyimini geliştirecek RCS adı verilen çapraz platform mesajlaşma standardını destekleyecek. Bu sayede, iPhone kullanıcıları Android kullanıcılarıyla daha kaliteli fotoğraf ve video gönderebilecek, sesli mesaj atabilecek, karşı tarafın yazdığını ve mesajın okunduğunu görebilecek, Wi-Fi ile mesajlaşabilecek ve grup sohbetlerinden çıkabilecek. Bu özellikler, iPhone-iPhone arasındaki mavi balonlu sohbetlerde iMessage ile zaten var ve WhatsApp ve Telegram gibi başka mesajlaşma uygulamalarında da var. iPhone’daki RCS desteği, Mesajlar uygulamasındaki yeşil balonlu sohbetlere de bu özellikleri getirecek.

iOS 18, ayrıca Siri’yi daha zeki yapacak generatif yapay zeka adı verilen bir teknolojiyi içerecek. Bu teknoloji sayesinde, Siri soruları daha iyi yanıtlayabilecek ve cümleleri kendiliğinden tamamlayabilecek. Apple, Apple Music, Pages, Keynote ve Xcode gibi başka uygulamalarda da generatif yapay zeka kullanacak. Apple, Siri’yi daha büyük dil modelleriyle geliştirmeyi ve kullanıcıların karmaşık işleri kolayca yapmasına olanak tanıyan bir özelliği Shortcuts uygulamasıyla daha iyi birleştirecek bir iPhone yazılım güncellemesi 2024’te çıkacak.

Generatif yapay zeka, insan gibi cevap veren sohbet botları oluşturmak için kullanılan bir teknoloji. OpenAI, Google ve Microsoft gibi şirketler bu alanda çalışmalar yapıyor. Bu sohbet botları, büyük dil modelleriyle eğitildikleri için insan gibi cevap verebiliyorlar.

iOS 18, iPhone için büyük yenilikler getirecek bir yazılım güncellemesi olacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? iOS 18’in RCS ve generatif yapay zeka özelliklerini beğendiniz mi? iPhone’unuzu iOS 18’e güncellemeyi planlıyor musunuz? Yorumlar kısmına yazarak bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz