Ana Sayfa Apple iPhone 16 Serisi teknolojik yenilikleriyle dikkat çekecek!

iPhone 16 Serisi teknolojik yenilikleriyle dikkat çekecek!

0

Apple, 2024 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yeni nesil akıllı telefonları iPhone 16 Pro ve Pro Max tanıtmak için gün sayıyor. Eylül ayında düzenlenecek olan özel bir etkinlikte resmi olarak duyurulması beklenen bu modeller, performans, tasarım ve kamera gibi alanlarda rakiplerine fark atacak.

Apple’ı zirveye taşıyacak olan telefon: iPhone 16 Pro özellikleri

iPhone 16 serisinin en çarpıcı yeniliği, Apple A18 Bionic işlemcisi olacak. Bu işlemci, WiFi 6E ve WiFi 7 destekli iki farklı sürüme sahip olacak. WiFi 6E destekli sürüm, standart ve Plus modellerinde yer alırken, WiFi 7 destekli sürüm, Pro modellerinde bulunacak.

iPhone 16 serisinin bir başka dikkat çekici özelliği ise ekran tasarımı olacak. Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde, çentikli ekran tasarımını terk ederek, Android telefonlarda yaygın olarak kullanılan delikli ekran tasarımını benimseyecek. Böylece, ekranın üst kısmındaki Dinamik Ada küçülecek ve ekran/gövde oranı yükselecek.

iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin ekran boyutları da artacak. iPhone 16 Pro’nun ekranı 6,1 inçten 6,3 inçe, iPhone 16 Pro Max’in ekranı ise 6,9 inç olacak. Ekran teknolojisi olarak, Super Retina XDR OLED kullanılacak. Ekran çözünürlüğü ise 1290 x 2796 piksel olacak. Ekran yenileme hızı ise 60Hz olarak aynı kalacak.

iPhone 16 serisinin kamera özellikleri de iyileştirilecek. Özellikle Pro modellerinde, 12 Megapiksel ultra geniş açılı kameranın 1/2,55 inç 48 Megapiksele çıkarılacağı iddia ediliyor. Ayrıca, iPhone 15 Pro Max’te bulunan 5x tetraprism optik zoom kamera, iPhone 16 Pro modelinde de yer alacak.

iPhone 16 serisinin RAM kapasitesi de yükselecek. Serinin tüm modellerinde 8 GB RAM olacak. Depolama seçenekleri ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB olacak.

iPhone 16 serisi, Apple’ın akıllı telefon pazarındaki rekabet gücünü korumak için önemli bir hamle olacak. Serinin performans, tasarım ve kamera gibi alanlarda rakiplerine karşı avantaj sağlayıp sağlayamayacağı ise merak konusu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz