Ana Sayfa Apple 2026’da gerçekleşecek: Apple Watch Ultra 3 MicroLED özelliği büyük bir aksilik yaşadı!

2026’da gerçekleşecek: Apple Watch Ultra 3 MicroLED özelliği büyük bir aksilik yaşadı!

0
apple watch ultra 3

Yeni bir tedarik zinciri raporu, bir zamanlar Apple Watch Ultra 3’te bu yılın başlarında piyasaya çıkabileceğini düşündüğümüz MicroLED ekran teknolojisinin 2026’dan sonraya ertelendiğini gösteriyor. İşte Apple Watch Ultra 3 MicroLED özelliğinin ertelendiğini gösteren rapor hakkında her şey.

Apple Watch Ultra 3 MicroLED özelliği ertelenecek!

Birkaç aydır Apple’ın MicroLED formunda önemli bir Apple Watch ekran yükseltmesi üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Geçtiğimiz yıl bunun Apple Watch Ultra 3 kadar yakın bir zamanda gerçekleşebileceği, ancak Ultra’nın mevcut yıllık sürüm döngüsüne uygun olarak 2024’te piyasaya sürülmesinin söz konusu olmadığı bildirilmişti.

Ekim ayında, üst düzey içeriden Ming-Chi Kuo, Apple’ın “yenilikçi sağlık yönetimi özellikleri” ve “Micro LED üretimiyle ilgili sorunlar” nedeniyle yaşanan gecikmeleri gerekçe göstererek Apple Watch Ultra 3’ün geliştirilmesine henüz başlamadığını söyledi.

O dönemde, revize edilen tahmin, daha önce 2025’in Apple Watch’ta MicroLED yılı olabileceğini belirten DSCC’den Ross Young’ın düşünceleriyle aynı çizgiye geldi. Ancak ne yazık ki, son raporlar bu zaman diliminin bile söz konusu olmayabileceğini ve geleceğin potansiyel MicroLED Apple Watch’u için yıllarca bekleyebileceğimizi gösteriyor.

MicroLED Apple Watch ekranları, Apple Watch Ultra 2’de kullanılan mevcut OLED ekrana kıyasla Apple Watch UItra’yı daha dayanıklı ve geleceğe dönük hale getirerek ürün ömründe önemli kazanımlar sağlayacak. MicroLED aynı zamanda “parlaklık ve güç tüketimi açısından da üstün” olduğundan Apple Watch Ultra’nın MicroLED ekranı çok daha parlak ve canlı olacak, aynı zamanda daha az güç tüketerek pil ömrünü uzatacak.

Daha önce de belirtildiği gibi, Ming-Chi Kuo Apple Watch Ultra 3’ün ilk MicroLED Apple Watch olacağını söylemişti. Ancak, bu önemli aksaklıkla ilgili raporlar göz önüne alındığında, Apple’ın mevcut OLED panel ile arada en az bir, hatta iki yeni Apple Watch Ultra modeli çıkarabileceğini varsaymak güvenli görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz