Ana Sayfa Apple X’e mi dönüş yoksa Android’e atıf mı? iPhone 16 tasarımı belli oldu

X’e mi dönüş yoksa Android’e atıf mı? iPhone 16 tasarımı belli oldu

0
iphone 16 plus

Apple her sonbahar ayına bir sürprizle giriş yapmayı sever. Gerçi yeni iPhone tanıtımları için sürprizden ziyade biraz daha “gelenek” diyebiliriz. iPhone 16 ise 2024 yılının sonbahar geleneği olacak. Tasarımı oldukça merak edilen cihazdan ilk gerçek bilgiler gelmeye başladı. Performans olarak yine güçlü bir cihaz bizi karşılayacak ancak tasarım anlamında galiba kullanıcılar biraz üzülecek. İşte iPhone 16 tasarımı ve detayları…

iPhone 16 ile dikey kamera düzenine geri dönüş! İşte sızdırılan iPhone 16 tasarımı

Akıllı telefon pazarında lider konumda bulunan Apple, 2024 yılında serinin heyecanla beklenen bir sonraki cihazı iPhone 16’yı tanıtacak. Marka yeni cihazıyla birlikte iPhone 15 serisinin üzerine çıkmayı ve bazı sorunları da çözmeyi hedefliyor. Bu sorunlardan biri de ısınma. Konuyla ilgili yapılabilecek belki de en radikal çözüm termal tasarım değişikliği. Bu kapsamda Apple cihazların tasarımlarında köklü değişikliklere gidiyor.

iPhone 16 tasarımı

Burada en dikkat çekici husus SE modelleri ve iPhone 16 Pro Max. 16 SE ve 16 Plus SE modelleri Xr modelinde olduğu gibi tek kamerayla geliyor. 2024 yılında kullanılacak bir cihazın tek kamera ile gelmesi eleştirilere sebep olabilir ancak maliyeti düşük bir telefon yapmak için de en basit yol kamera sayılarını azaltmak. 16 Pro Max modelinde dikkat çeken kısım ise üçlü kameranın yerleşim şekli.

iPhone 16 serisinin batarya kapasitesi sızdı!

iPone modellerinde iki kameranın üst üste konumlandırılmasına oldukça alıştık. Marka bunlara üçüncü bir kamera eklediğinde genellikle çapraz bir düzen tercih ediyor. Ancak işin ilginç kısmı bu kez Apple 3 kamerayı da alt altta sıraladı. Tasarımları ilk gördüğünüz anda aklınıza bir Koreli üretici gelebilir. Samsung tasarımlarına oldukça benzeyen bir arka kapak tasarımı ortaya çıkmış diyebiliriz.

Burada birçok kullanıcının “berbat, kopya, saçma” gibi yorumlar yaptığını görebilirsiniz ve hatta sizde böyle yorumlar yapmış olabilirsiniz. Ancak önceki serilerde yapılan tasarım değişikliklerine de insanlar ilk etapta aynı tepkileri vermişlerdi ve daha sonrasında cihazlar satış rekorları kırmıştı. Bu durum iPhone 16 serisi için de geçerli olur mu bilmiyoruz fakat markayı gerçekten seven kullanıcılar bir süre sonra alışıyor diyebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz