Ana Sayfa Apple iOS 18 hakkında bildiğimiz her şeyi derledik!

iOS 18 hakkında bildiğimiz her şeyi derledik!

0
ios 18

iOS 18 güncellemesinin tanıtılmasına daha aylar var. Ancak iOS 18 hakkında aşağıda özetlendiği gibi yazılım güncellemesi için şimdiden söylentiler ve beklentiler var.

iOS 18 hakkında bildiğimiz her şey!

iOS 18’in Siri ve çeşitli yerleşik Apple uygulamaları için ChatGPT benzeri yeni üretken yapay zeka özellikleri içereceği söyleniyor. Güncellemenin Android kullanıcılarıyla daha iyi bir mesajlaşma deneyimi için Mesajlar uygulamasına RCS desteği eklemesi bekleniyor. Kabataslak bir söylenti, iOS 18’in VisionOS’tan esinlenen bazı tasarım değişikliklerine de sahip olacağını iddia etti.

iOS 18, Haziran ayında Apple’ın yıllık geliştiriciler konferansı WWDC’de duyurulacak ve güncelleme Eylül ayında tüm kullanıcılara sunulacak. iOS 18’in Siri, Kısayollar, Mesajlar, Apple Music, Sayfalar ve daha fazlası için yeni üretken yapay zeka özelliklerine sahip olacağı söyleniyor.

Apple CEO’su Tim Cook, Şubat 2024’te yaptığı bir kazanç çağrısında, şirketin üretken yapay zeka üzerinde çalıştığını ve ayrıntıları “bu yılın ilerleyen günlerinde” paylaşacağını söyledi. Kasım 2023’te Apple, 2024’te “daha sonra” başlayarak iPhone’daki Mesajlar uygulamasında platformlar arası mesajlaşma standardı RCS’yi destekleyeceğini duyurdu.

Bu nedenle bu zaman dilimine göre muhtemelen bir iOS 18 özelliği olacaktır. RCS desteği, iPhone’lar ve Android cihazlar arasındaki varsayılan mesajlaşma deneyiminde aşağıdaki iyileştirmelerle sonuçlanmalıdır:

  • Daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar
  • Sesli mesajlar
  • Yazım göstergeleri
  • Makbuzları okuma
  • iPhone’lar ve Android cihazlar arasında Wi-Fi mesajlaşma
  • iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarını içeren bir sohbetten ayrılabilmesi de dahil olmak üzere geliştirilmiş grup sohbetleri
  • SMS’e kıyasla geliştirilmiş şifreleme

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, iOS 18’in iPhone tarihindeki “en büyük” yazılım güncellemesi olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz