Ana Sayfa Apple Vision Pro rakipleri karşısında dört kat daha iyi!

Vision Pro rakipleri karşısında dört kat daha iyi!

0
vision pro

Yeni kıyaslamalar, Apple Vision Pro’nun kullanıcının çevresinin görüntülerini ona aktarmak için tüm büyük başlıklar arasında açık ara en iyi sisteme sahip olduğunu söylüyor. Vision Pro rakipleri karşısında kazanıyor gibi görünüyor.

Vision Pro rakipleri karşısında kazanıyor!

Meta Quest 3’ten Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro’yu incelerken bu noktadan bahsetmedi. Hem kendi kulaklığı hem de Apple’ınki karma gerçeklik (MR) kulaklığıdır; yani her ikisi de kullanıcıya dijital içerikle kaplanmış bir çevre görünümü gösterir. Süreç, başlıktaki kameraların gördüklerini kullanıcının gözlerinin önündeki ekranlara aktarmasını içeriyor.

Buna “transparan” deniyor ve Apple, Apple Vision Pro’nun bunu çığır açan bir hızla yaptığını iddia ediyor. Yeni benchmark sonuçlarına göre, gerçekten de öyle. Test ekipmanları üreten OptoFidelity, dört büyük MR başlığının transparan yeteneklerini araştırdı ve foton-foton gecikmesi olarak adlandırılan şeyi ölçtü.

Fotondan Fotona gecikme süresi, dış dünyaya ait bir görüntünün kulaklıktan geçerek kullanıcıya aktarılması için geçen süreyi ölçer. Şirket, OptoFidelity Buddy Test Sistemini kullanarak fotondan fotona gecikme süresini bu aletlerde ölçtü:

  • Apple Vision Pro
  • HTC VIVE XR Elite
  • Meta Quest 3
  • Meta Quest Pro

Apple olmayan üç tanesi ise yaklaşık 40 milisaniyede kaldı. Bunlarla yapılan önceki testlerde yaklaşık 35 milisaniye ile 40 milisaniye arasında değişen sonuçlar elde edildiği bildiriliyor. Test uzmanları bu rakamın eskiden iyi bir standart olarak kabul edildiğini söylüyor.

Apple Vision Pro’nun görüş mesafesi 11 milisaniyedir. Bu da gerçek dünyayı kulaklığı takan kişiye aktarmada neredeyse dört kat daha hızlı olmasını sağlıyor. En yakın rakibi 40 milisaniyenin biraz altında kalan Quest Pro idi.

Tüm bunlar, Apple’ın Apple Vision Pro’da çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu söylerken haklı olduğu anlamına geliyor, en azından rekor kıran gecikme sorunu açısından. Ancak büyük kulaklıklar arasında açık ara en iyi gecikme süresine sahip olsa bile, Apple Vision Pro’nun hedef kitlesi üzerinde bir soru işareti var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz