Ana Sayfa Apple iOS 18 yapay zeka özellikleri ile büyüleyecek!

iOS 18 yapay zeka özellikleri ile büyüleyecek!

0
ios 19 aı

Bu hafta yayınlanan bir rapora göre iOS 18 ve iPadOS 18 “bir dizi yeni yapay zeka özelliği” içerecek. Görünüşe göre iOS 18 yapay zeka özellikleriyle göz kamaştıracak!

iOS 18 yapay zeka özellikleriyle heyecanlandırdı!

Rapor, Apple’ın hem Siri’yi hem de iPhone’un yerleşik Spotlight arama aracını, her bir özelliğin daha karmaşık soruları doğru bir şekilde yanıtlama yeteneğini geliştirmek amacıyla büyük dil modelleri üzerinde eğittiğini iddia ediyor. Spotlight’ın yenilenmiş versiyonu, uygulamalardaki “belirli” işlevler ve özelliklerle daha derin bir entegrasyon da sunabilir.

Rapora göre Apple, kullanıcıların Apple Music’te otomatik olarak çalma listeleri ve Keynote uygulamasında sunum slaytları oluşturmasına olanak tanıyacak yapay zeka destekli özellikleri de araştırdı. iOS 18’de daha derin yapay zeka entegrasyonu kazanacağı söylenen diğer uygulamalar arasında Sağlık, Mesajlar, Numbers, Pages ve Kısayollar yer alıyor ve muhtemelen daha fazlası da olacak.

Apple CEO’su Tim Cook bu ay yaptığı bir kazanç çağrısında, şirketin üretken yapay zeka üzerinde çalıştığını ve ayrıntıları “bu yıl içinde” paylaşacağını söyledi. Apple’ın iOS 18’i Haziran ayındaki yıllık geliştiriciler konferansı WWDC’de duyurması ve güncellemenin Eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

Daha sonra duyurulacak bazı yeni yapay zeka özellikleri, “önemli ölçüde” yükseltilmiş bir Neural Engine’e sahip olacağı söylenen iPhone 16 modellerine özel olabilir. Rapor, iOS 18’in ve iPadOS 18’in ötesinde, Apple’ın macOS 15’e ve uygulama geliştirme aracı Xcode’a bazı yeni yapay zeka özellikleri eklemeyi planladığını söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz