Ana Sayfa Haberler Apple’dan dikkat çeken pirinç uyarısı!

Apple’dan dikkat çeken pirinç uyarısı!

0

Akıllı telefona su sıçraması durumunda cihaz bozulduğunda ilk akla gelen hiç şüphesiz çözüm yöntemi pirince yatırmak. Bu, Türkler başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde bilinen bir tamir yöntemi. Ancak Apple, iPhone için bunun zararlı olduğunu açıkladı. Peki neden?

Apple’a göre pirinç, iPhone için zarar oluşturabilir

Aslına bakacak olursak yapılan araştırmalar elektronik cihazı pirince koymanın pek de mantıklı bir yöntem olmadığını savunuyor. Aktarılan bilgilere göre Apple da böyle düşünüyor. Öyle ki şirketin yeni bir destek sayfası keşfedildi.

iPhone

Apple, bu destek sayfasında, küçük pirinç parçacıklarının iPhone için zarar verebileceği konusunda uyarı yapıyor. Pirinç tanelerinin içinde sıkışıp kalabileceğinden bahseden şirket, telefonunun hava alan açık bir alana koyulmasını ve kurumasının beklenmesini tavsiye ediyor.

İlginizi Çekebilir – Apple, yeni yapay zeka aracıyla Copilot’a rakip oluyor!

Aslına bakacak olursak telefona su kaçtığında pirince yatırılmasının zararlı olduğunu söyleyen tek şirket Apple değil. Bazı araştırma firmaları da aynı düşüncede. Bununla ilgili bilimsel araştırmalar olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Su kaçan telefon için ne yapılmalı?

Akıllı telefonunuza suya kaçtıysa ilk olarak cihazı kapatmalısınız. Akabinde kağıt havlu veya bir bez ile cihazın dış yüzeyini kurutun. Böylelikle iç tarafa daha fazla su kaçması engellenebilir.

Daha sonrasında bataryayı çıkarmanızda fayda var. Eğer telefona sıçrayan su tuzluysa, kısa devre yapabilir. Son olarak cihazı güneş alan açık bir alana bırakın ve kurumasını bekleyin. Adım adım anlatmak gerekirse;

  1. iPhone’u kapatın.
  2. iPhone’un dış yüzünde su varsa, kağıt havlu veya bir bez ile kurutun.
  3. iPhone bataryasını çıkarın.
  4. Telefonu güneş alan, açık bir alana bırakın ve kurumasını bekleyin.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz