Ana Sayfa Apple iOS 17.4 RC sürümü yayınlandı! Yenilikler neler?

iOS 17.4 RC sürümü yayınlandı! Yenilikler neler?

0
ios 17.4

Apple önümüzdeki hafta iPhone modelleri için yeni iOS güncellemesini yayınlayacak. iOS 17.4 olarak isimlendirilen bu güncelleme ile birlikte iPhone modelleri için yeni özellikler aktif olacak. Ancak ben önümüzdeki haftaya kadar bekleyemem derseniz size iOS 17.4 RC kararlı sürümünü önerebiliriz. İşte iOS 17.4 RC sürümü ile birlikte gelen yeni özellikler ve detayları…

İşte iOS 17.4 RC sürümü ve özellikleri!

Apple her yeni iOS güncellemesinden önce geliştirici betaları ile aslında yenilikleri test ediyor. Bazı kullanıcılar için bu sürümler pek ilgi çekici olmasa da meraklı iPhone kullanıcıları herkesten önce yeni özellikleri keşfetmek için beta geliştirici sürümlerini kullanıyor. iOS 17.4 RC sürümü de tam bu meraklı kesim kullanıcılara uygun.

iOS 17.4

Ayrıca iOS 17.4 sürümünü beklemek istemiyorsanız da bu sürümü kullanarak kararlı iOS 17.4 güncellemesinin size ne sunacağını önceden görebilirsiniz. Güncellemenin getirdiği yeniliklere gelirsek ilk etapta iOS 17.4 ile birlikte AB ülkeleri için farklı bir uygulama mağazası geliyor. Burada yanlış anlaşılma olmasın zira App Store bir yere gitmiyor. Sadece AB ülkelerinde App Store içeriğinde birkaç değişiklik olacak.

Apple, üretken yapay zekada çığır açacak!

Buna ek olarak Apple, iOS 17.4 RC sürümüyle Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now hizmetine de uygulama ile ulaşma imkanı vermeye başladı. Uygulama içi satın alma özelliği mini oyunlara, chatbotlara ve eklentilere de açıldı. İlk etapta satın almalara yoğunlaşan güncelleme devamında ise daha eğlenceli özellikler sunuyor. Yeni iOS 17.4 ile birlikte mantar, anka kuşu, limon, kırık zincir, yana kafa sallama ve yukarı aşağı kafa sallama emojileri de aktif olarak sunuldu.

Bunların yanına iOS 17.4 ile birlikte iMessage uygulaması için uçtan uca şifreleme özelliği de geliyor. Bu kullanıcılar için önemli bir gelişme. Her ne kadar SMS gibi teknolojiler artık yaygın olarak kullanılmasa da iMessage, iPhone kullanıcıları arasında popülerliğini koruyor. Bu sebeple uygulamanın güvenli kalması büyük önem arz ediyor.

iOS 17.4 RC sürümü ile gelen geliştirme ve hata düzeltmeleri:

  • Müzik tanıma özelliği: Artık tanımladığınız şarkıları Apple Music Çalma Listelerinize ve Kitaplığınıza ve Apple Music Classical’a ekleyebiliyorsunuz.
  • Siri, mesajları desteklenen herhangi bir dilde sesli okuyabilmek için yeni bir seçenek sunuyor.
  • Çalınan Cihaz Koruması, sadece bilinmeyen konumlarda değil, tüm konumlarda daha fazla güvenlik seçeneğini destekliyor.
  • Ayarlar’da yer alan Pil Sağlığı, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde pil döngü sayısını, üretim tarihini ve ilk kullanımı da gösterecek şekilde değişiyor.
  • Çağrı Tanımlama ile Apple tarafından doğrulanmış işletme adını, logosunu ve departman adını da görüntüleme imkanı karşımıza çıkıyor.
  • İşletmelere özel Mesajlar güncellemesi ile sipariş durumu, uçuş bildirimleri, dolandırıcılık uyarıları veya tercih ettiğiniz diğer işlemler için güvenilir bilgiler de sağlayacak.
  • Apple Cash sanal kart numaraları, henüz Apple Pay’i kabul etmeyen işyerlerinde numaranızı Wallet’tan yazarak veya Safari Otomatik Doldurma özelliğini kullanarak Apple Cash ile ödeme yapmanızı sağlayacak.
  • Bul’da kişi resimlerinin boş olmasına neden olan bir sorunu gideriliyor.
  • Güncelleme çift SIM kullanıcıları için telefon numarasının birincilden ikincile değiştiği ve mesajlaştıkları bir grup tarafından görülebildiği bir sorunu da gideriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz