Ana Sayfa Apple OpenAI’dan Mac kullanıcıları için rahatlık sağlayacak ChatGPT yeniliği geldi!

OpenAI’dan Mac kullanıcıları için rahatlık sağlayacak ChatGPT yeniliği geldi!

0

Yapay zeka yarışı neredeyse tüm teknoloji şirketlerini etkiledi. Fakat birincilik bayrağını hala ChatGPT geliştiricisi OpenAI sallıyor. Firma son olarak dün yaptığı “Bahar Güncellemesi” ile tüm kullanıcılar için ChatGPT-4o‘yu erişime açtı. Ek olarak da şirket, ChatGPT uygulamasını iPhone ve iPad’in yanında Mac için de getirdi. Peki, Mac kullanıcıların ChatGPT uygulamasına erişmesi ne gibi bir rahatlık sağlayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

ChatGPT uygulaması, Mac için geldi

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’nin uygulaması, bir süre önce iPhone ve ardından da iPad’ler için gelmişti. Firma dün yaptığı Bahar Güncellemesi ile birtakım yenilikler sundu ve uygulamayı Mac için de getirdi.

MacBook kullanıcıları, ChatGPT uygulamasında seslenme, soru sorma ve anlık yabancı dil çevirisi özelliklerini kullanmak için sadece basit bir klavye kısayoluna (Option + Space) tıklayacak. ChatGPT-4o’nun yeni sunduğu ses ve video özelliklerini ise mevcut Ses Modu’nu kullanarak sesli görüşmeler yapabilecek. Sesli görüşmelerde ChatGPT, kullanıcıların yüz ifadesinden anlık duygu durumunu anlayacak. Yeni özellikler, Mac kullanıcıların herhangi bir soruya cevap alması ve yabancı dil pratiği yapmasında yardımcı olacak.

ChatGPT’nin MacBook uygulaması, geçmiş uygulamalara daha hızlı bir erişim sağlayan yeni bir arayüze ve kullanıcılarına geliştiricilerin ChatGPT üzerinde oluşturduğu uygulamalara da göz atmayı sağlayan bir ChatGPT Mağaza‘sına da sahip olacak. Böylece kullanıcılar, farklı kişilerin oluşturduğu uygulamaları örnek olarak görebilecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT uygulamasının Mac modellerine gelmesi kullanışlı olacak mı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz