Ana Sayfa Apple Siri devri kapanıyor: iPhone’lar için yeni ChatGPT dönemi!

Siri devri kapanıyor: iPhone’lar için yeni ChatGPT dönemi!

0

Apple, geçen sene tanıttığı iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine birçok farklı işlevi yerine getiren Eylem Düğmesi’ni (Action Button) ekledi. Eylem Düğmesi, iPhone’larda senelerdir süregelen Sessize Alma Anahtarı’nın yerine getirildi. Bu tuş, kullanıcıların tercihine göre sessize alma, Kamera uygulamasını ve El Feneri’ni açma gibi işlevleri yerine getiriyor. TechCrunch tarafından bugün yayınlanan habere göre Eylem Düğmesi bunlara ek olarak artık ChatGPT uygulamasına da erişim sağlayacak. Peki, nasıl olacak ve neler yapabilecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Eylem Düğmesi ile ChatGPT uygulamasına seslenilebilecek

ChatGPT geliştiricisi OpenAI dün “Bahar Güncellemesi” yaptığını açıkladı. Bahar güncellemesi ile birlikte artık bütün kullanıcıların ChatGPt-4o’ya erişebiliyor. Bu erişimle birlikte iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları da tek tuşla yapay zeka destekli sohbet robotuyla sesli bir biçimde sohbet edebilecek. ChatGPT’ye seslenen iPhone kullanıcıları, anlık çeviri yapabilecek ve sorular yöneltebilecek.

iPhone kullanıcılarının Eylem Düğmesi’ne ChatGPT’yi entegre etmesi halinde Siri devri de sona erecek. Siri de her ne kadar yapay zeka destekli bir sohbet robotu olsa da ChatGPT kadar geliştirilmedi. Bu nedenle de iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde ChatGPT’nin Siri’nin önüne geçeceği öngörülüyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki ChatGPT asistanları arasında Ember, Sky, Breeze, Juniper ve Cove olmak üzere beş farklı ses tonu bulunuyor. Yapay zeka kullanıcıları, sesli iletişim kurmak için beş tanesinden birini seçebiliyor. ChatGPT’yi Eylem Düğmesi’ne entegre etmek için ise sırasıyla şu adımları izlemek yeterli:

  • Ayarlar’a girin
  • Eylem Düğmesi’ni seçin
  • Kısayol seçeneğine kaydırın
  • Bir Kısayol Seçin’e tıklayın
  • ChatGPT’yi seçin
  • Sesli Konuşmayı Başlat’a dokunun

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT’ye bu kadar kolay erişim sağlanması Siri’nin önüne geçer mi? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz