Ana Sayfa Öne Çıkanlar iPhone’ların sevilen özelliği, yeni iPad modellerinde de olacak!

iPhone’ların sevilen özelliği, yeni iPad modellerinde de olacak!

0

Apple, geçen hafta gerçekleştirdiği Let Loose etkinliğinde iPad Air ve iPad Pro modellerini tanıttı. Dün de iPad’ler için iPadOS 17.5 güncellemesini yayınladı. Yeni modellerin tanıtılması ve güncellemenin yayınlanmasının ardından daha önceki modellerde yer almayan bir özelliğin geldiği görüldü. iMore tarafından yayınlanan habere göre Apple, yeni çıkardığı iPad modellerinde ve iPadOS 17.5 güncellemesini alan tabletlere Pil Sağlığı özelliğini ekledi.

Pil Sağlığı, iPad kullanıcılarının canını sıkacak

Pil sağlığı, başta Apple cihazları olmak üzere neredeyse bütün teknoloji cihazlar için oldukça önem arz ediyor. Çünkü pil sağlığının düşmesi, cihazların kullanım deneyimini oldukça olumsuz etkiliyor. Bu nedenle de kullanıcıların cihazlarının pil sağlığını korumaya oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Fakat pil sağlığının yüzde kaç olduğu Apple ürünleri arasında şimdiye kadar yalnızca Mac ve iPhone modellerinde görünüyordu. iPad modelleri için böyle bir özellik şimdiye kadar yoktu.

Apple’ın yeni tanıttığı iPad modellerinde ve dün yayınlanan iOS 17.5 güncellemelerinde Pil Sağlığı özelliği, iPad modelleri için de geldi. Söz konusu yenilik sayesinde iPad kullanıcıları, Pil Sağlığı’nın yüzde kaç olduğunu takip edebilecek. Böylece Pil Sağlığı’nın düşmesi halinde bataryasını değiştirecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, cihazlarının Pil Sağlığı’nın yüzde 80’in altına inmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Düşmesi halinde ise bataryasının değişmesi gerektiğini belirtiyor.

Apple cihazlarının pil ömrü nasıl korunur?

Apple, müşterilerinin aygıtlarından en iyi verimi alması için Pil Sağlığı’nın oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Pil Sağlığı’nın korumak için ise dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde:

  • En güncel iOS sürümünü kullanın.
  • Cihazınızı aşırı sıcaktan uzak tutun.
  • Orijinal şarj cihazı kullanın.
  • Ekran parlaklığını kısılı tutun ya da Otomatik Parlaklık ayarını açın.
  • Düşük Güç Modu’nu etkinleştirin.
  • Kullanmadığınız özellikleri devre dışı bırakın.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz