Ana Sayfa Apple Sevilen uygulama güncellendi: Pencil Pro ile desteğiyle çalışacak!

Sevilen uygulama güncellendi: Pencil Pro ile desteğiyle çalışacak!

0

Apple, geçen hafta yaptığı Let Loose etkinliğinde M2 işlemcili iPad Air ve M4 işlemcili iPad Pro modellerini sundu. Firma, aynı etkinlikte ek olarak Pencil Pro’yu da tanıttı. Bul desteğine sahip Pencil Pro’nun tanıtılmasından sonra Apple, iPad modellerine yeni özellikler ekledi. Bu yeniliklerden etkilenen ilk uygulama da Goodnotes oldu. Goodnotes uygulaması artık Pencil Pro desteği sunuyor. Söz konusu uygulamanın Pencil Pro ile daha kullanışlı hale gelmesi hedefleniyor. Peki, Goodnotes için gelen yenilikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Goodnotes uygulaması artık Pencil Pro desteğiyle çalışıyor

iPad’in sevilen uygulaması Goodnotes adından da belli olduğu gibi kullanıcıların not alması için geliştirildi. Öğrenciler ve iş insanları tarafından oldukça çok tercih edilen uygulama artık Pencil Pro desteği alıyor.

Pencil Pro kullanımıyla daha kullanışlı hale gelmesi beklenen uygulamada, aksesuarıyla kullanıldığı takdirde farklı araç ve renk seçeneklerine daha kolay erişim sağlanacak. Bu sayede kullanıcılar çizim yaparken ya da not alırken ellerini daha az hareket ettirecek. Söz konusu güncellemeyi Apple, şu sözlerle açıklıyor:

“Araç çubuğu sayfanın biraz yukarısında görünüyorsa sadece bir sıkma hareketiyle kaleminizin ucu nerede olursa olsun anında karşınıza çıkacak olan Palet menüsünü çağırabilirsiniz. Kalem ve vurgulayıcı gibi farklı araçlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapın veya avucunuzu ekrandan kaldırmadan kontur rengini ve kalınlığını ayarlayın.”

Apple Pencil Pro, Goodnotes uygulamasında kullanıcılara gerçek bir dolma kalem deneyimi de yaşatacak. Kontur kalınlığını değiştirmek isteyen kullanıcıların Apple Pencil Pro’nun gövdesini döndürmesi yeterli olacak. Böylece değişen kalınlıkla istenilen yazı biçimi ortaya çıkacak. Goodnotes uygulamasını deneyimlemek isteyen kullanıcılar, App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz