Ana Sayfa Apple Apple, şikayetleri dinledi: iPhone 16 Pro Max ile büyük bir sorunu çözecek!

Apple, şikayetleri dinledi: iPhone 16 Pro Max ile büyük bir sorunu çözecek!

0

Apple, gelecek eylül ayında iPhone 16 serisini tanıtacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken akıllı telefon serisiyle ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Bugün MacRumors tarafından yayınlanan habere göre Apple, iPhone 16 Pro Max modelinde enerji yoğunluğu artırılmış pil hücreleri kullanacak. Bu pil, önceki iPhone modellerine göre çok daha uzun ömürlü olacak. Peki, iPhone 16 Pro Max modelinde başka neler bekliyoruz? Habere hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 Pro Max daha uzun pil ömrüne sahip olacak

Ünlü teknoloji analisti Ming-Chi Kuo tarafından belirtilene göre Apple, iPhone 16 Pro Max modelinde enerji yoğunluğu artırılmış pil hücreleri kullanacak. Enerji yoğunluğunun artmasıyla batarya boyutu önceki modellerle aynı kalırken pil ömrü daha uzun olacak.

Apple iPhone 16 Pro Max modelinde ek olarak aşırı ısınmayı önlemek amacıyla ilk kez paslanmaz çelik pil kutusu kullanacak. Paslanmaz çelik için tedarik Sunway adlı şirket tarafından karşılanacak. Yeni pil tasarımının gelecek yıl tanıtılacak iPhone 17 modellerinin tamamında benimsenmesi bekleniyor. Pil için yapılan bu değişiklikler sayesinde iPhone’un ısınma sorunu en aza inecek.

Analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro Max için kullanılacak paslanmaz çelik piller hakkında şu sözleri aktarıyor:

“Paslanmaz çelik, ısıyı dağıtma konusunda alüminyum kadar etkili değildir ancak daha sağlamdır ve korozyona daha az duyarlıdır. Paslanmaz çelik pil kutusunun kullanılması pilin çıkarılması zorluğunu da azaltır bu da Apple’ın Avrupa Birliği’nin gelecekte cep telefonu pillerinin değiştirilebilirliğiyle ilgili gerekliliklerine uymasına yardımcı olacaktır.”

Öte yandan Apple, iPhone 16 Pro Max modelinin ekranı için de birçok değişiklik yapacak. Firma, iPhone 16 Pro Max’i 0,2 inç büyütecek ve 6,7 inç büyüklüğünde tasarlayacak. Ayrıca ekranını da iPhone 15 Pro Max’e göre yüzde 20 daha parlak hale getirecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? iPhone 16 Pro Max için beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz