Ana Sayfa Apple Apple, Huawei ile indirim yaparak savaşıyor

Apple, Huawei ile indirim yaparak savaşıyor

0

Android kralı olarak gösterilen Huawei, uzun süredir ABD tarafından ambargoya maruz kalıyor. Fakat buna rağmen şirket, ana vatanı olan Çin’de satış rekorları kırmaya devam ediyor. Firma tarafından en son tanıtılan Huawei Pura 70, Çin’deki akıllı telefon pazarında güçlü bir rekabet ortamı oluşturdu. Apple da bunun üzerinde iPhone 15 serisindeki modeller için Çin pazarında indirim yapmaya başladı.

Apple, Huawei ile Çin pazarında indirim yaparak rekabet ediyor

Huawei, ABD tarafından uzun süredir ambargoya maruz kalsa da ürettiği iyi donanıma sahip telefonlar sayesinde ana vatanı olan Çin’de satış rekorları kırmaya devam ediyor. Huawei, son ürettiği üst segment Pura 70 modeliyle iPhone 15 modellerinin satışlarının düşmesine neden oldu.

Apple ise Çin’de akıllı telefon pazarındaki satışlarını düşürmek için büyük indirimler yapmaya başladı. Apple’ın Çin’deki satışları, aralık ayında sona eren çeyrekte yüzde 13 düştü ve 20,8 milyar dolara kadar geriledi. Teknoloji analistleri, aralık ayı son çeyrek için 23,5 milyar dolar satış öngörmüştü. Apple, Çin pazarında Huawei ile rekabet etmek için indirim yapmak zorunda kaldı.

Öte yandan Apple’ın şubat ayından önceki indirimlerinin Çin’deki satışlarının düzelmesine etki etmeye başladığı belirtiliyor. Reuters, Apple’ın Çin’deki sevkiyatlarının mart ayında yüzde 12 artış gösterdiğini açıkladı. Apple ise Çin’deki satışlarını artırmak amacıyla 128 GB iPhone 15 modelini 636 dolara, 256 GB iPhone 15 Pro Max modelini ise 1.199 dolara indirdi.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz