Ana Sayfa Apple Apple’dan tasarım hatası: Magic Keyboard için can sıkan sorun ortaya çıktı!

Apple’dan tasarım hatası: Magic Keyboard için can sıkan sorun ortaya çıktı!

0

Apple, 7 Mayıs tarihinde Let Losse etkinliğini gerçekleştirdi. Firma bu etkinlikte M4 iPad Pro, M2 iPad Air, Apple Pencil Pro ve Magic Keyboard’ı tanıttı. Magic Keyboard, M4 işlemcili iPad Pro için üretildi. Fakat hafif ve dokunmatik geri bildirim sağlama özellikleriyle öne çıkan klavyenin bugün can sıkan bir de sorunu ortaya çıktı. Peki, Apple Magic Keyboard için can sıkan sorun nedir? Habere hep birlikte göz atalım.

Magic Keyboard, M4 iPad Pro’ya dokunulduğu anda sallanıyor

Apple, 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği Let Loose etkinliğinde M4 işlemcili iPad Pro için Magic Keyboard’ı tanıttı. Klavye; ince tasarımı, hafif oluşu ve dokunmatik geri bildirim sağlamasıyla öne çıkıyor. Fakat iMore tarafından yayınlanan habere göre Magic Keyboard kullanışsız hale gelecek kadar kötü bir özelliğe sahip.

Ünlü YouTuber Aaron Ho, inceleme yaparken iPad ekranına dokununca ya da kalemle hafifçe vurunca Magic Keyboard’ın temas ettiği zeminden ayrılarak sallandığını belirtti. Sallanmasından dolayı kendi dengesini ve tabletin dengesini bozan klavyenin fonksiyonel açıdan oldukça kullanışsız olduğu belirtiliyor.

YouTuber Ho tarafından belirtilene göre tabletin sallanması ince ve hafif olduğundan dolayı değil yeni menteşelerden kaynaklanıyor. Ho sorunu “ölümcül bir kusur” olarak tanımlıyor ve bu sorun nedeniyle satın almayacağını belirtiyor. Apple ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı. Fakat M4 iPad Pro ekranına dokunulduğu anda klavyenin zeminden ayrılması ve tabletin sallanması göz ardı edilmeyecek bir sorun.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Magic Keyboard ‘un sallanıyor olması satışlarını etkiler mi ve Apple sorunu düzeltmek için nasıl bir yol izleyecek? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz