Ana Sayfa Apple iOS’tan 7 yeni emoji geliyor! İşte görüntüleri

iOS’tan 7 yeni emoji geliyor! İşte görüntüleri

0

Apple, haziran ayında gerçekleşecek WWDC’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) birçok yeni özellik barındıran iOS 18, iPadOS 18 ve watchOS 11 güncellemelerini sunacak. Firma, her yıl tanıttığı iOS güncellemelerinde yeni özelliklere ek olarak yeni emojiler de sunuyor. Unicode Consortium, Apple’ın iOS 18 güncellemesiyle sunacağı yeni emojilerin ön gösterimini yaptı. Peki, iOS 18 güncellemesiyle gelmesi beklenen emoji tasarımları neler olacak? Habere hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesi, 7 yeni emoji ile gelecek

Apple, haziran ayında iOS 18, iPadOS 18 ve watchOS 11 güncellemelerinin tanıtımını yapacak. Tanıtım yapılmadan önce Unicode Consortium, güncellemelerle gelecek 7 yeni emojinin ön gösterimini yaptı. Firma tarafından belirtilene göre 7 yeni emoji; Uykulu, Parmak İzi, Arp, Pancar, Yapraksız Ağaç, Mor Leke ve Kürek olacak.

Yeni gelecek emojiler genel olarak ‘kasvet‘ temasından oluşuyor. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Unicode Consortium kendi emojilerini oluşturuyor. Apple ise bu emojilerden yola çıkarak cihazları için kendi emojilerini tasarlıyor. Yani Apple cihazlarına gelecek emojiler, tema bakımından benzese de tasarım olarak ön gösterimde olanlarla birebir aynı olmayacaktır.

Yeni gelecek 7 yeni emoji, WWDC’de tanıtılacak olsa da eylül ayında çıkacak iOS 18 güncellemesiyle direkt olarak gelmesi beklenmiyor. Yeni emojiler; iOS 18.2, iOS 18.3 ya da iOS 18.4 güncellemelerinden biriyle gelecektir. Çünkü Apple, yeni emojilerini geçen yıl ilk sürümle değil dördüncü sürümle getirmişti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin beklediğiniz emojiler neler? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz