Ana Sayfa App Store iPhone’dan dikkat dağınıklığı yaşayan kullanıcılarına özel uygulama

iPhone’dan dikkat dağınıklığı yaşayan kullanıcılarına özel uygulama

0

Sosyal medya, insan hayatının bir parçası haline geldi. Fakat sosyal medya platformlarının çeşitliliği ve aktif bir biçimde kullanılması nedeniyle birçok insanda odaklanamama sorunu bulunuyor. İnsanlar, dikkat dağınıklığı yaşamamak için telefondan uzak kalmaya çalışsa da bu durum pek de mümkün olmuyor. Bu sorunları yaşayan kişiler için iOS’da Forest adında bir uygulama bulunuyor. iPhone modellerinde kullanılabilen Forest, dikkat dağınıklığının iyileştirilmesinde oldukça etkili. Peki, Forest nasıl kullanılır ve motivasyon sağlıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Forest, iPhone kullanıcılarının Pomodoro tekniği uygulamasına yardımcı oluyor

Sosyal medyanın insan hayatının bir parçası haline gelmesinden dolayı birçok insanda dikkat dağınıklığı sorunu var. Apple ise Forest adlı uygulamayla müşterilerinin Pomodoro tekniğini uygulamasına yardımcı oluyor. Forest, uygulamayı kullanan iPhone sahiplerine dört kere 25 dakikalık çalışma süresini doldurduktan sonra uzun süre ara vermesini tavsiye ediyor.

Forest üzerinden Pomodoro tekniğini uygulayan kişiler, uzun süren işlerinde odaklarını kaybetmeden çalışabiliyor. Kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam ettirmesindeki en büyük motivasyon kaynağı ise bir tohum ekmek ve onun büyümesini izlemek oluyor.

Forest’i kullanmaya başlayan bir iPhone kullanıcısı bir tohum ekiyor ve onun büyüyüp ağaç olmasını izliyor. Uygulamayı kullanmayı bırakınca ise ağaç kurumaya başlıyor. Zaman içinde çalışma süresinin artmasıyla birlikte farklı ağaç türlerinin kilidi açılıyor ve büyük bir orman meydana geliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse ağacının kurumasını istemeyen Forest uygulamasının kullanıcıları, Pomodoro tekniğini kullanarak verimli çalışma süreleri geçiriyor. Bu durum ayrıca dikkat dağınıklığının da önüne geçiyor. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Forest uygulaması, 149.99 Türk Lirası. Fakat Forest ile benzer işlevleri gören birçok benzer uygulama da bulunuyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz