Ana Sayfa Apple Çin akıllı telefon pazarı kızışıyor: iPhone satışları yeniden arttı!

Çin akıllı telefon pazarı kızışıyor: iPhone satışları yeniden arttı!

0

Huawei uzun yıllardır ABD tarafından ambargoya maruz kalıyor. Firma buna rağmen ana vatanı olan Çin’de satış rekoru kırmaya devam ediyor. Hatta Huawei’nin son modeli olan Pura 70, Çin’deki akıllı telefon pazarında rekabetin artmasını sağladı. Buna karşın olarak ise Çin hükümetinde iPhone satışları düştü. Apple ise çareyi Çin pazarında iPhone modellerine indirim yaparak buldu. Bugün ortaya çıkan raporlarda indirim işe yaradığı görüldü. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Çin’deki iPhone satışları yüzde 52 toparlandı

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple’ın Huawei’nin ana vatanı olan Çin’de iPhone satışlarını artırmak için yaptığı indirim sonuç vermeye başladı. Çin hükümeti tarafından açıklanan bir rapora göre iPhone satışları, nisan ayında mart ayına göre yüzde 52 arttı.

iPhone satışları, Çin’de 2024 yılının ilk iki ayında hızla düşüşe geçmeye başlamıştı. Mart ayında ise düşüş belirgin bir seviyeye ulaştı. Apple’ın yaptığı indirimlerden sonra ise nisan ayında iPhone satışları tekrardan yükselerek önceki aya göre yüzde 52 artış gösterdi. Teknoloji devinin sadece Çin için yaptığı indirim, haziran ayına kadar devam edecek. Bu nedenle bu ay ve önümüzdeki ay da iPhone satışlarının Çin’de yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple herhangi bir ülkede sattığı teknolojik ürünlerinde indirim yapan bir firma değil. Teknoloji devi, Çin’deki indirimi yalnızca satışlarını artırmak için yaptı. Fakat yakın zamanda tanıtılması beklenen Huawei 70 Pura’nın Çin’deki akıllı telefon pazarını yeniden kızıştırması muhtemel görünüyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, Huawei 70 Pura Pro’nun tanıtılmasından sonra Çin’deki akıllı telefon pazarı karışacak mı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz