Ana Sayfa Haberler Apple’ın Kısayollar Uygulaması Güncellendi ve Yeni Özelliklere Kavuştu

Apple’ın Kısayollar Uygulaması Güncellendi ve Yeni Özelliklere Kavuştu

0
iOS 12 Kısayollar Uygulaması Kullanımı

Apple’ın Kısayollar uygulaması Temmuz ayından bu yana test amaçlı olarak geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor. Apple, beta test döneminde Kısayollar uygulamasını güncelleyerek yeni özelliklerle buluşturmaya devam ediyor.

Kısayollar uygulaması için yayınlanan en sonki dördüncü beta, ilk kez uygulamaya iCloud senkronizasyonunu getiren önemli bir güncelleme konumunda. Bir önceki betada, bir cihazda oluşturulan kısayollar diğer cihazlarla senkronize edilemiyordu. Neyseki bu sorun artık çözülmüş oldu.

Güncellemenin sürüm notlarına göre, sistem ayarlarını değiştiren veya uygulamanın çalışmasını engelleyen birtakım önemli sorunlar düzeltildi. Sağlık eylemlerini içeren kısayollar da artık direkt Siri’den çalıştırılarak Kısayollar uygulaması aracılığıyla açılabiliyor.

Ayrıca, Kısayollar uygulamasının yeni beta sürümünde metin dikte etmek için önemli geliştirmeler yer alıyor.

Apple’ın Yeni Kısayollar Uygulaması

Kısayollar, Siri ses komutuyla eşleştirilebilen yerleşik ve üçüncü taraf uygulamaları kullanarak çok adımlı kısayollar oluşturmanızı sağlayan yeni bir Siri özelliğidir.

Örneğin, Nest uygulamasını kullanarak evdeki ısıtıcıyı açmak, oda arkadaşınıza Mesajlar uygulamasıyla yoldayken metin mesajı göndermek gibi birçok görevi tek bir kısayol olarak tanımlayabilirsiniz. Bu kısayol için “eve gidiyorum” Siri komutunu oluşturduysanız Siri’ye bu komutu söylemeniz yeterli. Siri, sizin için Nest uygulaması aracılığıyla evdeki ısıtıcıyı açacak ve arkadaşınıza Mesajlar uygulaması aracılığıyla metin mesajı gönderecektir.

Kısayollar tamamen özelleştirilebilir. Üçüncü taraf uygulamaları Kısayollar uygulamasının katkısıyla bir dizi hızlı eylemi Siri üzerinden çalışmak üzere ekleyebiliyorsunuz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz