Ana Sayfa Apple Safari güvenlik bakımından öne çıkacak

Safari güvenlik bakımından öne çıkacak

0

Apple’ın WWDC20‘de tanıttığı iOS 14, iPadOS 14 ve macOS Big Sur 11‘de yer alacak olan yeni nesil Safari ile güvenlik bakımından yenilikler sunacak.

Safari güvenlik bakımından dikkat çekecek

Apple, Safari 14 ile daha güvenli bir web hizmeti verebilmek için FaceID veya TouchID kullanma desteği vereceği web tarayıcısının beta notlarında doğrulandı. Apple geliştiriciler için bu konuda yayımladığı videoda yer alan web kimliği doğrulama bileşenin FIDO Alliance tarafından geliştirilen FIDO2 standartları üzerine kurulduğunu belirtti. Kullanıcılar, bu sayede web sitelerine bir uygulamada oturum açıyormuş gibi oturum açabilecek.

Apple, FIDO2 standardının bir kısmını daha önce de destekledi. Geçtiğimiz sene iOS 13.3’te, Safari’ye FIDO2 uyumlu güvenlik anahtar desteği eklendi. Google da bu ayın başında iOS hesaplarında bunu kullanmaya başladı. Bu güvenlik anahtarları, hesabınıza erişmek isteyen bir saldırganın fiziksel erişime ihtiyacı olması sebebiyle hesabınıza koruma oranını artırır.  macOS’te Safari’ye güvenlik anahtarları desteği geçen sene geldi. Bununla birlikte, Safari 14’ün işlevselliği açısından, ayrı bir donanıma ihtiyaç duymak yerine biyometrik güvenliğe dayanarak sorunsuz olması gerekiyor.

Apple cihazlarında daha önce çevrimiçi giriş işleminin bir parçası olarak Touch ID ve Face ID kullanılabiliniyordu. Ancak daha önce bu, önceden depolanmış şifrelerin web sitelerine otomatik olarak doldurmak kullanılmasına dayanıyordu. Safari 14 ile şifre girme işlemini atlamak için kullanılabilir, bir başka deyişle şifrelere yapılacak saldırılara karşı daha dayanıklı olacak.

Bu senenin başlarında FIDO Alliance’a katılan Apple, FIDO2 standardının desteğini şirketlerin arasında bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz