Ana Sayfa Karşılaştırmalar Office for Mac 2011

Office for Mac 2011

69

Ofis paketleriyle ilgili çok daha güncel bir yazı için şuraya göz atabilirsiniz: Mac101: Mac için ofis paketleri hangileri? (iWork, Microsoft Office, OpenOffice ve diğerleri)

Her ne kadar 2010 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmüş olsa da adını içerisine bulunduğumuz seneden alan Microsoft’un Office for Mac 2011 paketini inceleyeceğiz bu yazımızda. Mac’e geçiş yapmak isteyenlerin aklındaki en büyük sorulardan bir tanesi olan Office paketiyle ilgili doğru olmayan efsanelere daha önce değinmiştik. Bu yazımızda ise tüm Office paketini genel hatlarıyla değerlendirecek ve Sihirli Elma okuyucularıyla paylaşacağız.

Sihirli elma office for mac 2011 banner

Office paketinin 2011 versiyonu aslında geçtiğimiz sene sonuna doğru piyasaya çıktı. Geçen süre zarfındaki incelemelerde bolca olumlu yorumlar ve bazı eleştiriler aldı ve almaya da devam ediyor. Ancak pek çok yorum ise şu noktada birleşiyor: Office for Mac 2011 şimdiye kadarki en iyisi…

Sihirli elma office for mac 2011 6

Bir süredir deneme imkanı bulduğum Office paketiyle ilgili olarak benim de paylaşabileceğim bazı notlarım şöyle:

  • Kolay kolay kilitlenmiyor, çökmüyor. Önceki Office paketinde (2008) bu beni çıldırtıyordu.
  • Önceki versiyonlardaki yavaşlık yok. Eskisine göre gayet hızlı, ancak yine de daha hızlı olabilir.
  • Windows ile çok daha uyumlu. Açılan ve paylaşılan doyalarda problem çıkmıyor.
  • Uygulamalar her ne kadar Mac standardından uzak olsa da, bu sefer sanki gerçekten Mac OS X için yaratılmışlar.
  • “Ribbon” arayüzü gelmiş, çok iyi olmuş. Windows versiyonuyla birbirine bu şekilde benzemesi, kullanımını da kolaylaştırmış.
  • Uygulamaların temel özelliklerinde ve kullanımlarında, geçiş yapan kullanıcılara sıkıntı yaratacak detaylar yer almıyor.
Sihirli elma office for mac 2011 8 ribbon
Büyütmek için tıklayın

Office for Mac 2011’i kullandığım süre boyunca eksikliğini hissettiğim bir özellik göremedim açıkçası. Ancak aynı zamanda iWork paketini de kullanıyor olduğum için tüm özellikleri ve uygulamaları da %100 deneyimleyebildiğimi de söyleyemem. Bu sebeple siz Sihirli Elma okuyucuları arasındaki deneyimli ve ileri-düzey kullanıcıların yorumlarını da bu yazının altında görebilirsek daha detaylı bir karşılaştırma imkanımız olabilir.

Sihirli elma office for mac 2011 9 word excel powerpoint

Entourage yerine Outlook

Office for Mac paketindeki belki de en büyük ve önemli değişiklik Entourage yerine Outlook’un gelmesi. Outlook, Entourage’a göre çok daha hızlı ve güçlü bir uygulama olmuş. Paketteki diğer uygulamalar gibi, Outlook da Windows versiyonuna çok benzer hale getirilmiş.

Sihirli elma office for mac 2011 10 outlook

Mac için yeni bir uygulama olmasına rağmen, hem Entourage kullanıcıları, hem de Windows ortamındaki Outlook kullanıcıları da düşünülerek mail arşivlerinin import işlemleri kolaylaştırılmış. Böylece ister Entourage’dan istersek de Windows’taki Outlook’tan bir arşiv dosyasını import edebilmemiz sağlanmış.

Sihirli elma office for mac 2011 11 exchange server 2007

Outlook ile ilgili olarak önemli bir detayı vurgulamakta fayda var. Outlook sadece Exchange Server 2007’den mail alabiliyor. 2003 ve daha eskileri desteklenmiyor. Ancak çözüm olarak Entourage (Office for Mac 2008) ve Outlook’u (Office for Mac 2011) yanyana kullanmak mümkün. Bu sebeple Outlook’a geçmeden önce exchange sunucumuzun versiyonunu kontrol etmek gerekiyor.

Sonuç:

Office 2008’den sonra gelen Office for Mac 2011, Mac ailesi için gerçekten çok önemli bir gelişme. Mac işletim sistemiyle daha entegre, daha uyumlu hale gelen Office paketi, düzenlenen arayüzü ile de Windows versiyonuna oldukça yakın bir görünüm ve kullanım sunuyor. Böylece yeni geçiş yapan kullanıcılar için çok daha kolay ve zahmetsiz bir geçiş süreci sağlıyor.

Sihirli elma office for mac 2011 5

Office for Mac 2011 paketine alternatif olarak Apple’ın iWork ’09 paketi ve açık-kaynaklı ücretsiz bir yazılım olan Open-Office sayılabilir. Ancak Apple’ın iWork paketindeki Keynote uygulaması pek çok açıdan hala Powerpoint’ten çok daha ileride olsa da Office paketindeki Excel ve Word de, Numbers ve Pages uygulamalarına göre daha iyi diyebiliriz.

Olumlu Yönler:

  • Çok daha hızlı, performanslı çalışıyor.
  • Arayüz daha fazla kullanıcı dostu, geçiş yapanlar için çok uygun.
  • Windows iyim uyumluluk sorunları büyük ölçüde giderilmiş.

Olumsuz Yönler:

  • Mac ile uyumsuz bazı arayüzler mevcut.
  • Ribbon her ne kadar iyi olsa da, yine de kalabalık yaratıyor.
  • Hala çok pahalı.

Office for Mac’in 30 günlük deneme sürümünü indirmek için şuraya tıklayabilirsiniz. Böylece satın almadan önce tüm paketi detaylı olarak deneyimleme şansımız olabiliyor. Beğenirsek de bize uygun bir paketi satın alabiliyoruz.

Sihirli elma office for mac 2011 1

Paketler ve Fiyatlar:

Office for Mac Academic 2011 – $99.95

Office for Mac Home & Student 2011 – $149.99

Office for Mac Home & Business 2011 – $279.99

Sihirli elma office for mac 2011 4


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


69 Yorumlar

  1. Merhaba,

    Bilgisayarimda Office for mac 2008 var. Aceba daha uygun maliyet ile 2011 e upgrade imkani var mi?

    Tesekkurler,

  2. Merhaba Cem Bey,

    Şu adreste yazdığına göre yeniden satın almanız gerekiyor…
    http://www.microsoft.com/mac/faq/product-upgrade

    Can I upgrade to Office for Mac 2011 if I already have Office 2004 for Mac or Office 2008 for Mac?

    Yes, however upgrade pricing is not available from an earlier version of Office for Mac. You can purchase a fully licensed version of Office of Mac 2011, and install it on your computer.

  3. Bende 2.53 ghz intel core 2 duo 4 gb memory olan bir mac book olmasina ragmen office for mac 2011 actigim anca bilgisayar cok yavasliyor, program acilana kadar diger tum pencereler (safari vb) kitleniyor. ancak acildiktan sonra tekrar hizlaniyor. Baska hic bir programda bunu yapmiyor. buna adobe, autodesk, maxon yazilimlari dahil. ayni sekilde iWork programlari da mac book pro’yu bu hale getirmiyor. benim bilemedigim baska bir sorun mu var yoksa hala microsoft yazilimlari mac sistemine gore yeterli sekilde gelistirilememis mi?

    • Ömer Bey Merhabalar,

      Benim kullandığım MacBook sizinkiyle benzer özelliklere sahip. Intel Core 2 Duo 2 GHz, 4GB RAM. Ancak bahsettiğiniz şekilde bir kilitlenmeye varan durum yaşamıyorum.

      Ancak Excel, Word, Powerpoint uygulamalarının açılma süreleri oldukça uzun. Fakat bu süre boyunca diğer uygulamalarda sorunsuz çalışabiliyorum.

      Safari dışındaki uygulamalar da kilitleniyorsa başka bir problem olabilir gibi görünüyor.

  4. yeni Mace geçen biri olarak artık office kullanmayı hiç düşünmedim. iWork de 09 olduğu için para vermiyim 11’i bekliyim dedim hala bekliyorum:)

    • Sercan Bey Merhabalar,

      Öncelikle hayırlı olsun 🙂

      iWork’09 dan sonra çıkacak olan versiyon yüksek ihtimalle iWork’11 olacak. Çıkış tarihi konusunda resmi bir açıklama olmasa da, beklentiler yaz aylarını işaret ediyor.

      Mac OS X Lion ile birlikte ya da benzer zamanlarda yeni iWork ailesini görebiliriz bu yaz aylarında.. 🙂

  5. Ben ücretiz olduğu için open office indirdim fakat, yaptığım word dökümanını doc yaptığım halde ve kulandığım yazı tipi çok genel bir yazı tipi olduğu halde, windows’a takıp çıktı almak istediğimde , değişik bir yazı tipi ve kaymalar görüyorum.. pages indirmeyi düşündüm ama şuan office 2011 mi kullansam diye düşünüyorum , open office inceleme şansınız olduysa sorunumu nasıl çözebilirim acaba ? yada dediğim gibi bir değişiklikmi yapmalıyım ?

  6. Selamlar,

    windows OS’ da ki PST dosyalarımı entourge’e nasıl uygun hale getirebilirim acaba ?
    Bu işlemi gerçekleştirmediğim için ayrı bir partion’da windows kullanıyorum. 
    SaygılarımlaMurat Onderol 

  7. Mac’imde yazdığım yazılar (apple chancery, american typewriter, handwriting dakota gibi) başka bir windows bilgisayarda görünmüyor. Word halinde yazdıgım dosyaları nasıl pdf formatına çevirebilirim ? (Ben mac ve office 2011 kullanıyorum, diger bilgisayar ise windows ve office 2007

  8. merhaba…
    microsoftun sitesine girdiğimde ödeme kısmına gelmeden once adres bilgileri var fakat turkıye yok…odemede veya indirmede problem olur mu? 
    tesekkurler…

  9. Outlook 2011 de sürekli çökme problemi yaşıyorum.
    Data Utilies den sürekli republid yapmak zorunda kalıyorum. Bunun nedeni nedir acaba ?

  10. Mac’im için Office paketi aldım ancak Home&Student modelini almışım dolayısıyla içinde outlook yok bu sorunu nasıl halledebilirim…

  11. Göktuğ Bey Merhaba,

    Size bu sefer tavsiye ettiğiniz mac air den yazıyorum 🙂 Bu aileye katıldığım için mutluyum.Yazılarınız sayesinde de çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.Office programı satın almak istiyorum.Outlook yerine var olan maile iş adresimi kurdum.Daha çok yeni kullanmaya başladığım için herhangi bir sorun yaşamadım.Academic ve home arasındaki fark nedir acaba ?İnternetten satın aldığımda da türkçe olarak alabilirmiyim yoksa dışardan mı almam gerekiyor?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler 🙂

    Sevgiler

    • Öncelikle hayırlı olsun 🙂 Sorunsuz ve keyifli bir şekilde kullanmanız dileğiyle…

      Anladığım kadarıyla “Office for Mac Academic” sürümü sadece indirimli bir sürüm. Yani “Home & Student” ile aynı… Ancak en doğru ve güncel bilgiyi Microsoft’un sitesinden alabilirsiniz.

      • Teşekkür ederim 🙂 ve çözemediğim bir sorunum daha var maillerime pdf formatında bir dosya eklediğimde ek olarak değil de mail ana sayfasında görünüyor bunu nasıl çözebilirim.

  12. merhaba. ben home&business versiyonunu satın aldım. aile içinde kullandığımız 3 macbook var, acaba 3üne de yükleyebilir miyim? yoksa product key yalnızca tek kullanımlık mı? şimdiden teşekkürler

  13. Merhaba Göktuğ Bey,

    Mac office programının türkçesi var mı?birkaç tane firmaya sordum hepsinde ingilizce var.Microsoft un kendi sitesinden de satın alsam yine ingilizce ve başkalarından gelen tüm eklerin türkçe olması sorun yaratır mı?ya da ingilizce satın alıp türkçeye nasıl çevirebilirim?

    Yardımlarınız için teşekkürler 🙂

  14. Göktuğ bey selamlar;
    Öncelikle Macbook pro’mu alalı 1 hafta oldu.tabi alır almaz Microsoft Office indirmek için tirial 30 günlük deneme sürümünü edimek istedim ama ne yaptımsa deneme sürümünü indiremedim..Nette saatlerce bunu aradım Sonunda bir sitede Cracklenmiş M.S.Office linkini aldım..(Yabancı form sitesi) indirdim ve kurdum..Word Excel ,PowerPoint ve Outlooku içeriyor:) Hiç bir sorunumda yok çatır çatır çalışıyorum kısıtlamasız..
    Edindiğim tecrübeye gelirsek..öncelikle bazı yazı karakterini tanımıyor örneğin arial bold gibi..dolayısıyla mac te açtığınızda şekiller falan karşılıyor sizi..ama onunda çözümü var..bozuk kısmı seçip yazı karakterini değiştiriseniz hiç bir sorun kalmıyor.Birde, yazım dil denetimi deli ediyor beni..denetim dili ingilizce olduğu için her kelime kırmızı ile işaretleniyor..bunuda artık dil denetimini kapatarak çözdüm..Geri kalan her özellik tatmin edici..

    Saygılar…

  15. Merhaba,
    Bir müşterim iki adet mac almış.Bunların içerisinde microsoft office 2011 mevcut.Fakat programlar ingilizce.Bunu türkçeye çevirmenin bir yolu varmıdır?

  16. merhaba , umarım görebilirsiniz mac kullanıyorum 10,6.8 teknik olarak makinaya hakim değilim microsoft outlook kullanıyorum bir sorun yoktu ama 3 gündür yeni mesaj gönderi tıkladığımda çalışmıyor yeni mesaj kutusu acilmiyor send reply forvard bunlarda çalışmıyor sadece mail aliyorum bunun nedeni ne olabilir

  17. Goktug bey merhaba
    Macbook pro kullaniyorum office 2011 lisansli urun kullaniyorum fakat mac office programlarinin hicbirini acmiyor hata veriyor microsoft error reporting yazisi ile karsilasiyorum ve xlsx uzantilarinda da ayni sorun var acilmiyor ne yaptimsa olmadi komple kaldirip yeniden yukledim tine olmadi bugun yarin cinnet yyuzunden mac in basina birseyler gelebilir oneriniz varsa cok sevinirim…

  18. Bilgileriniz icin tesekkur ederim.Ben Keynote kullaniyorum ve bazen bana Powerpoint sunumlari geliyor.Bazi sunu sayfalarinda yazi karakterinden dolayi sunum karisiyor.Bunun icin nasil bir cozum onerirsiniz.Ve ayrica office 2011 de sadece powerpoint.app alinabiliyor mu?

  19. Merhaba,
    Numbers kullanıyorum. Farklı bir dosyadan veri alma formülünü bulamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum. İyi çalışmalar,

  20. Göktuğ Bey Merhaba,
    Office For Mac 2011’i mac pro’yu aldığım 2 yıldır kullanmaktayım, hiç bir sıkıntıya rastlamadım şimdiye kadar çok stabil ve kararlı çalışmakta. Fakat kendi hatamdan dolayı maillerimi sildim (çok üzücü oluyormuş gerçekten hele benim gibi hatayı kendiniz yaparsansız…), belli bir tarihin export yani .olm yedekleri var ama çok eski maalesef asıl ihtiyacım olan dönemin .olm yedeklerini almamışım. Ama mac’imde ilk günden beri çalışan TimeMachine’in uygulamam var, buradaki dosyaların içinden maillerime ulaşabilirmiyim, bir fikriniz var mı?

    • Öncelikle çok geçmiş olsun Metin Bey. Time Machine’i düzenli olarak kullandıysanız yüksek ihtimalle bahsettiğiniz .olm dosyalarının da yedeği alınmış olmalı. Ben olsam bu dosyaları Time Machine ile kurtararak şansımı bir denerdim. Geçmiş olsun tekrardan…

  21. Mac Book Pro kullanıyorum. Sık olarak kullandığım excel dosyasında herhangi bir değişiklik yapamıyorum. Yukarıda yazan Ribbon arayüzü çıkmıyor ne yapmalıyım.

  22. Merhaba,
    Office for MAC 2011 kullanıyorum. Outllook’ta özellikle IMAP mail hesaplarımda geçersiz şifre/kullanıcı adı hatası alıyorum. hesapları kaldırıp tekrar kurunca bazen düzeliyor. Bazen de birşey yapmadan kendiliğinden düzeliyor. Bozulan bir dosya olabilir diye düşünüyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

  23. Merhabalar Göktuğ Bey,

    Firmamıza yeni imac alımı gerçekleştirdik şu anki işletim sistemi sürümü ” 10.10.2 Osx Yosemite ” firma bünyemizde server barındırmaktayız ve server işletim sistemimiz 2003 bunun içerisinde iç haberleşmede Exchange server kullanmaktayız, office 2011 deneme sürümünü indirdiğimde exchange mail kurulumu yapamıyorum office 2008 ile denediğimde ise office 2008 versiyonu yosemite ile uyumlu olmadığı için yüklemeye başlamıyor bu konuda yardımcı olurmusunuz.

  24. Merhabalar Göktuğ Bey,

    Ben Macbook air kullanıcısıyım internetten ihale dosyları indirdiğimde microsoft word olan dosyaları açtığımda bozuk karakterlerle karşılaşıyorum bu sorunu nasıl giderebilirim.

  25. Merhabalar Göktuğ Bey,

    Ben Orjinal Lisanslı Ofice 2011 Excel Mac sürümünü kullanıyorum. Pc’de Orjinal Lisanslı Excel de hazırlanan döküman düzgün görünüyor ve Mac için Libre Office diye bir program var görüntü onda da düzgün çıkıyor ama mac teki excel de baktığımda resimlerde ezilme gibi deformasyonlar oluşuyor . . Bu durum neyden kaynaklanıyor, sıkıntıyı giderebilirmiyiz?

    Şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

    • Murat Bey selamlar,

      Bu konuda Office’i ne yazık ki adam edemedi Microsoft. Yani Mac için Office biraz uyumsuz hala… Bu sebeple benim önerim, mutlaka MS Office’e ihtiyacınız varsa Parallels Desktop ile kullanmanız.

  26. merhaba göktuğ bey, bende 2011 ofiice yüklü. excel’de makro kısmında çalışmak istiyorum fakat visual basic kodları yüklü değil diyor. bunu nasıl çözebilirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz