Ana Sayfa MacOS Hangi Mac uygulamalarını kullanmalıyım?

Hangi Mac uygulamalarını kullanmalıyım?

50

Bir süredir derlemek isteyip de zaman bulamadığım bazı Mac uygulamalarını sonunda bu yazıda bir araya getiriyorum. “Mac aldım, hangi uygulamaları kullanmalıyım?” diye düşünüyorsanız, yanıt burada! 🙂

Kullandığım En İyi Mac Uygulamaları

Uygulamaların isimlerine tıklayarak Sihirli Elma’daki inceleme yazılarına, ya da henüz yazı paylaşmadıysam Mac App Store veya kendi web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Ofis Paketi: Office for Mac 2011, iWork, OpenOffice

Bir Apple kullanıcısı olarak iWork paketi ilk önereceğim çözüm elbette… 🙂 Numbers uygulaması biraz zayıf kalsa da, Pages ve özellikle de Keynote uygulaması oldukça başarılı.

Sihirli elma mac app iwork

Fakat ofis ortamında, Windows bilgisayarlar ile çok daha hızlı ve uyumlu olmak için Office for Mac 2011, elbette ki en ideal çözüm. Ancak profesyonel ve ücretli olan “Office for Mac 2011″den uzak durmak istiyorsak, ücretsiz ve yeterli bir çözüm olan OpenOffice’e de göz atabiliyoruz.

Sihirli elma office for mac 2011 banner

Anlık Mesajlaşma (IM): Adium, Skype, iChat, Trillian

Pek fazla IM uygulaması kullanmasam da Adium, Skype ve iChat her zaman elimin altında. Özellikle MSN kullananlar Adium’a mutlaka göz atmalılar… 🙂

Adium banner

Sıkıştırma / Arşiv: The Unarchiver

Elbette çok daha fazla özelliği olan uygulamalar var, ancak bu konuda benim tavsiyem en basit ve kolay çözüm olan The Unarchiver.

The Unarchiver post3

FTP: Cyberduck

FTP ile işi olanlar için Cyberduck hem işlevsel, hem de görsel anlamda tatminkar bir çözüm sunuyor.

Sihirli elma mac app cyberduck

Torrent: Transmission

Torrent indirmek için en kolayı, en hızlısı Transmission… 🙂

Transmission banner

Not Alma/Saklama: Evernote

Hala Evernote uygulamasını kullanmayan var mı? Çok şey kaçırıyorsunuz… 🙂

Evernote banner

Yazı Düzenleme: TextWrangler

Her ne Mac’imizle birlikte gelen TextEdit çok yeterli bir uygulama olsa da, bu konuda biraz daha yetenekli bir uygulama arıyorsak TextWrangler çok iyi bir ücretsiz çözüm.

TextWrangler post

Şifre Yönetme: 1Password

Tüm şifrelerimizi güvenli bir şekilde oluşturmak, saklamak ve kullanmak için en iyi ve en güvenli çözümlerden biri 1Password.

SihirliElma com 1Password

Pratiklik: Alfred

Ne olduğunu anlatmak gerçekten zor. Ama Alfred sadık bir yardımcı… 🙂

Sihirli elma alfred banner

Ekran Görüntüsü Alma/İşleme: Skitch

En sevdiğim Mac uygulamalarından bir tanesi… 🙂

Skitch logo

Buluta Yedekleme / Eşzamanlama: Dropbox

Olmazsa olmaz bir uygulama daha Dropbox…

Sihirli Elma Dropbox banner

Download Yönetimi: iGetter

Sık ve büyük boyutlu dosya indirenlerin ihtiyaç duyacağı bir yardımcı uygulama.

Sihirli elma mac app igetter

Blog Yazı Yönetimi: MarsEdit

Sihirli Elma bu uygulama ile hayat buluyor! 🙂

Sihirli elma mac app marsedit

Resim İşleme: Pixelmator

Photoshop’un ucuz ve yetenekli rakibi.

Sihirli elma pixelmator 2 banner

Video Oynatıcı: VLC

Neredeyse oynatamayacağı video yok VLC’nin, hem de altyazı desteği ile birlikte! 🙂

Vlc banner

Twitter: Twitter 🙂

Twitter’ı açıklamaya gerek var mı artık? 🙂

Sihirli elma mac app twitter

Ayrıca Apple da 2011’de Mac App Store’un en iyilerini sıraladığı bir listeyi Mac App Store’da paylaşıyor. 🙂 Merak ediyorsak Mac’imizdeki App Store uygulamasını çalıştırarak buradaki listeye de göz atabiliyoruz.

Elbette buradakilerden çok daha fazla uygulama kullanıyoruz, yenilerini kuruyoruz, deniyoruz, siliyoruz… Eğer burada olmasının faydalı olacağını düşündüğünüz uygulamalar varsa, ne işe yaradığı ile birlikte yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Ben de buradaki listeyi ilerleyen zamanlarda da olabildiğince güncel tutmaya çalışacağım… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


50 Yorumlar

  1. Skitch uygulaması iPad versiyonu icinde iTunesDtore’da yerini aldı. Evernote ile de entegre tabii ki. Bir sorum olacaktı. İcap Skitch icinden internete çıkıp resim alıyoruz ve skitchnile degisiklik yapıyoruz.

    Bunu evernote’a gönderiyoruz. Asıl not defterine gönderiyor. Halbuki ben bu çalısmayı paylaşıla bilen not defterime göndermek istiyorum ve böyle bir seçenek göstermiyor. Bunun bir yolu var mı?

    Bu konuda bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.

  2. Merhaba. Sihir Elma’dan yazılarnızı takip ediyorum açıkcası çok yardımcı olan yazılar yazıyorsunuz. Öncelikle paylaşımlarnız için teşekkür ediyorum.2009 eylül ayında, 15.4 inçlik Macbook Pro aldım şu an onu kullanmaktayım. Version olaralak 10.5.8 kullanıyorum bunu yükseltmem gerekiyor çünkü mac app store yükleyemiyorum pc ye nasıl indireceğimi bir türlü bulamadım bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz, rica etsem ? Şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhabalar,

      Lion’a yükseltmek için Snow Leopard kullanıcısı olmak gerekiyor ne yazık ki. Eğer Snow Leopard kullanmıyorsanız bir Lion yükleme diski satın alarak da direkt olarak Lion’a geçebilirsiniz. Bununla ilgili olarak şöyle bir yazımız vardı, göz atmanız iyi olabilir: http://www.sihirlielma.com/2011/08/30/os-x-lion-usb-disk-satista/

  3. Yukarıdakiler dışında TextMate, Transmit, Archiver (eski adı RuckSack), iWork, uTorrent, Split & Concat, Videobox, Paragon NTFS for Mac OS X, Max, HandBrake, ForkLift, AppCleaner de benim tercih ettiklerim, çorbada tuzumuz bulunsun…

  4. Her Mac’te bulunması gereken growl’u da bence incelemelisiniz… mac’e basladığımdan beri olmazsa olmazımdır kendisi…

  5. totalfinder, afloat, cinch, clean my mac, fontExplorer X Pro, FileZilla ve The Unarchiver, eksikliği hissettiğim hatta firmaya mail attığım en güzel pc programı da Internet Download Manager. bu program gerçekten süper birşeydi. 

    • bende yeni mac e gecenlerdenim ilk aradigim idmnin mac versiyonu okadar cok program denedim ki idm den de kullanisli speed download kesfettim igetter vip uyelikleri indirmiyo mesela depodepo vip uyelik indirmiyo ama speed download harika

    • Yeni kullandığım iyi appleride ekliyim; moom, breaktime, notestab pro, tictoc, time sink, pass maker, daisydisk ve gemini, bir web designer olarak bir üst başlıkta yer alan ve burda yazdıklarımı olmazsa olmaz şeklinde tavsiye ediyorum.

  6. “tidy-up” mac de birden fazla birbirinin aynı dosya varsa bunları bulup hangisini silmek isterseniz onu silebileceğiniz bir program. kısaca duplica files finder işlemi yapıyor. diğer müdaili “Araxis Find Duplicate Files” dir işine yarayacak arkadaşlara duyurulur.

    • Mac te video konferans yazılımı arıyorum. Doğrudan IP çevirerek polycom video konferans cihazlarını aramak için. Xmeeting bunu yapabiliyormuş fakat MacBook Air de Lion var, bu işletim siseminde düzgün çalışmadığına dair yazılar okudum.
      Bana yardımcı olabilir misiniz? 

  7. Mplayerx in arayüzü daha güzel ama vlc player bariz bir şekilde daha az işlemci kullanıyor makine hem daha az ısınıyor hemde şarjı daha fazla gidiyor kendinizde karşılaştırabilirsiniz

  8. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:

    ([email protected])

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz

    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:…

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için ([email protected]): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

  9. Amerikadan yeni İMAC aldım, yılların windows kullanıcısı ben bir haftada MAC veOSX hastası oldum 🙂 dahda donus olmayacak, APple urunleri zaen mukemmel hele işletim sistemi çok daha guzel.. ama yabancısı oldugum zamanlar (ilk 2-3 gun:)) arastırma yaparken sitenize rasladım.. süppersiniz çok yararlı bir site

  10. Arkaplanda çalan müziği kaydetmek
    safari arama motorunu kullaniyorum arkaplanda calan muzigi kaydetmek istiyorum önceleri firefox taki dovnload helper sayesinde indirebiliyordum ama safaride bu kolayligi yasamak istiyorum mac osx icin bir uygulama yada program önerebilirseniz memnun olurum

  11. Keşke bu bilgileri arada güncelleseniz. Vermiş olduğunuz birçok uygulama şuan ücretli ve fahiş fiyatları var. Teşekkür ederiz yine de. elinize sağlık.

  12. Arkadaşlar mac için office 2011 ihtiyacı olan varsa paylaşabilirim. Yasadışı bir durum söz konusu değildir, lisanslıdır. İhitiyacı olanlar iletişime geçebilir.

  13. Goktug bey, transmission programi dahil hic bir torrent programinda indirme yapamiyorum. Farkli siteler farkli programlar denememe ragmen forumda acmistim konuyu ama henuz cevap alamadim baska bilgisayarda indirme yapabiliyor ama macair de onceden oldugu halde son zamanlarda indirmemeye basladi nedir cozumu sizce

  14. Ders çalışmak için bir tane cd aldım ama os x bu cd yi desteklemiyor yazıyor ne yaparım da aldığım cd yi mac imde açabilirim

  15. merhabalar.windows’ta acdsee 6.0 foto programı kullanıyorum.Mac için aynı versiyonu bulamadım.Tek amacım bu programda fotoğrafları tek tıklama ile gezinmek, tek tıklama ile başka klasöre kopyalamak ve yine tek tıklamayla başka klasöre taşımak.Bu konuda bana program tavsiye ederseniz çok teşekkür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz