Ana Sayfa İpuçları GTalk’u iChat ile kullanalım

GTalk’u iChat ile kullanalım

2

Bir süre önce Mac’imizdeki iChat yazılımı ile Facebook arkadaşlarımız ile nasıl chat yapabileceğimizi detaylıca anlatmıştık. Ancak iChat ile sadece Facebook değil, Google Talk’u da kullanabiliyoruz. Bu yazımızda da çok daha kolay olan GTalk ayarlarını nasıl yapacağımıza değineceğiz.

iChat-logo.tkB1xnT5Bwor.jpg

iChat kendiliğinden GTalk’a destek verdi için GTalk ayarları Facebook ayarlarına göre çok çok daha basit. Önce iChat uygulamasını Dock’taki ikonuna tıklayarak, eğer Dock’ta yoksa hızlı bir el hareketiyle Spotlight’tan çağırarak çalıştırıyoruz.

iChat-dockicon.HalRgisoPsRk.jpg iChat-spotlight.66hTvXsCBvAm.jpg

Menü çubuğundaki iChat menüsünden Preferences’ı (Tercihler) seçiyoruz.

iChat-menu2.3pUrVjsB1Ey7.jpg

Accounts’u (Hesaplar) seçerek Google Talk hesabımızı ekleyeceğimiz sekmeye geçiyoruz. Sol alt köşedeki artı (+) ikonuna tıklıyor ve hesap yaratma penceresini açıyoruz.

GTalk-1.NpJbx4ue37KJ.jpg

Açılan pencerede Account Type (Hesap tipi) kısmını “Google Talk” olarak seçiyoruz. Account Name (Hesap adı) kutusuna Google veya GMail kullanıcı adımızı yazıyor, altına da şifremizi giriyor ve “Done” tuşuna basıyoruz.

GTalk-2.iymuqg6QtsRC.jpg

Artık Accounts menüsü altında GTalk hesabımızın eklendiğini görebiliriz. Dilersek “Description” kutusunun içerisini değiştirerek (önce GTalk’ta offline olmamız gerekiyor) hesap adımızı “GTalk” olarak değiştirebiliriz.

GTalk-3.OUHrxP1V57N0.jpg

Açılan iChat penceresinin içerisinde GTalk arkadaş listelerimizin de geldiğini görebiliriz. Hepsi bu kadar, şimdiden keyifli sohbetler… 🙂

GTalk-4.MTnqXBEAjfS7.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz