Ana Sayfa İpuçları Mac ile YouTube’dan Video İndirmek

Mac ile YouTube’dan Video İndirmek

72

Bir süredir çok soru gelen bir konuya daha küçük bir ipucu paylaşarak değiniyorum bu yazımda: “Mac ile YouTube’dan nasıl video indirebilirim?” İnsanın aklına hemen bazı uygulamalar, ya da farklı çözümler geliyor olabilir. Ancak ihtiyacımız olan tek şey Safari ve onun bir genişletmesi… 🙂

Sihirli elma mac youtube video indirmek banner

YouTube’dan video indirmek için bir uygulama yüklememe gerek yok mu?

Hayır. Herhangi bir uygulama kurmadan da videoları gayet kaliteli bir şekilde indirebiliyoruz. Ne bir reklam görmemiz gerekiyor, ne de başka bir uygulama yükleyip onun ayarlarıyla uğraşmamız.

Tek bir tıklama ile istediğimiz YouTube videosunu kolayca indirebiliyoruz.

Peki nasıl?

Öncelikle Safari’yi açıyoruz ve Safari Tercihleri içerisinde yer alan Genişletmeler(Extensions) sekmesine geçiyoruz.

Sihirli elma mac youtube video indirmek 1

Sağ alt köşedeki “Genişletmeleri Al” (Get Extensions) butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma mac youtube video indirmek 2

Karşımıza tüm Safari genişletmelerinin listelendiği bir pencere açılıyor. Bu pencerede biraz aşağıya inerek “ClickToFlash” adlı genişletmeyi buluyoruz.

Sihirli elma mac youtube video indirmek 3 1

Sağ tarafındaki “Install Now” (Şimdi Yükle) butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma mac youtube video indirmek 4

Birkaç saniye içerisinde genişletme yükleniyor ve karşımıza farklı bir tercihler penceresi açılıyor.

Sihirli elma mac youtube video indirmek 5 1

Hiç bir şey yapmamıza gerek yok. Açılan bu sekmeyi kapatıyoruz. (Ya da command-W kısayolu ile)

Ve işte bu kadar, her şey hazır bile! 🙂

Peki videoları nasıl indirebiliyorum?

Şimdi hemen bir YouTube videosu açıyor, ve nasıl indireceğimizi öğreniyoruz. Örnek olması açısından Apple’ın YouTube kanalını açalım, ve son iPhone 4S reklamını görelim. (http://www.youtube.com/apple)

Sihirli elma mac youtube video indirmek 6

Videonun çalışması gerekirken, bir çerçeve içerisinde HTML5 yazısını görüyoruz. Videonun üzerine sağ tıklıyoruz ve açılan menüden “Download Video”yu seçiyoruz.

Sihirli elma mac youtube video indirmek 7a

Videomuz en iyi çözünürlükte, ve “.mp4” formatında indirilmeye başlıyor. 🙂 İşte bu kadar…

Neden .mp4 olarak? Diğer uygulamalar .flv olarak indiriyordu?

.mp4 formatı bizim için çok daha avantajlı bir format. Hem flash olmadığı için işlemcimizi yormuyor, hem de videoyu Finder’dan sürükleyip bırakarak iTunes kütüphanemize atabiliyor, böylece iPhone ve iPad’imize anında video ekleyebiliyoruz… 🙂

Sihirli elma mac youtube video indirmek 8

ClikToFlash ile ne ilgisi var peki bunların?

ClickToFlash sayesinde hiç bir sitede Flash oynatıcı çalışmıyor. YouTube’da da video penceresine tıklayarak, videomuzu QuickTime ile izleyebiliyor, böylece Flash sebebiyle Mac’imizin gereksiz yere ısınmasını engelleyebiliyoruz.

Elbette eğer bir sitede illa ki Flash’a ihtiyacımız varsa üzerinde Flash yazan kutucuğa tıklayarak Flash’ın yine çalışmasını sağlayabiliyoruz.

Sihirli elma mac youtube video indirmek clicktoflash

Video konusunda ise, YouTube’daki .mp4 formatındaki videoları indirmemize yardımcı oluyor ClickToFlash… 🙂

Böylece hiç bir uygulamaya gerek kalmadan, Safari ve Safari’nin bir genişletmesi (ClickToFlash) sayesinde istediğimiz YouTube videosunu kolayca indirebiliyoruz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


72 Yorumlar

  1. Konuyla alakasız olcak ama daha önce wifi şifresini girdiğim yerde her bulunduğumda otomatik olarak bağlanan mac’imin girilen şifreyi Windows’ta görebilirken Mac’de de gorebiliyormuyuz?

  2. Mac için Google Chrome’de çok güzel bir eklenti çıktı. Youtube’da videoların altında ¨Download¨ diye bir seçimli buton oluşturuyor ve istediğiniz uzantıda, videonun ismiyle dosyayı indiriyor. (Şarkı indirecekseniz ¨.mp3¨ formatını seçebilirsiniz.) Google Chrome kullanmanızı tavsiye ederim gayet kullanışlı ve hızlı zaten.

    Chrome Web Mağazası – YouTube Downloader: Download videos MP3 / MP4https://chrome.google.com/webstore/detail/ooejblbfnabhcegfidpialpnckcbpojd

  3. göktuğ bey, burada anlatıldığı gibi genişletmeleri alıyorum, program yükleniyor ancak farklı bir tecihler penceresi açılmıyor. youtube’a girip denedim aynen eskisi gibi program yüklenmemiş gibi, nerede hata yapıyorum sizce ?

  4. Merhaba Göktuğ Bey,
    Sizin yazılarınız sayesinde Mac’i Mustafa Bey sayesinde de İphone konusunda inanılmaz bilgilendik ve halen devam ediyoruz. Öncelikle teşekkürler. Acaba herhangi bir web sayfasındaki videoları indirmenin Mac lar için bir yolu var mı acaba? Windows ta bu işi Real Player ile çözebiliyorsunuz… Teşekkür ederiim iyi çalışmalar..

  5. Göktug Bey dediğiniz gibi yaptım ilk başta youtuve da yazıyordu html5 mi flashmo olduğunu şimdi bazı videolar direk açılıyor sormadan sağ tık yapınca download video seçeneği çıkmıyor ne yapmam lazım ?

  6. Göktug bey merhaba,
    Apple sayfasindaki herhangi bir videoyu izlemek istediğim zaman eksik yazılım eki yazıyor ve video başlamıyor, acaba sorun ne olabilir.

      • Evet QuickTime var bende anlamadım birara yanlışlıkla silmiştim, sonra internetten yükledim. Fakat bazı videolarda hep eksik yazilm eki diyor ve yükleniyor gözüküyor ama videoyu acmıyor

          • Goktug bey ben de ayni sorunu yasiyorum. Bende de QuickTime yuklu ama canli tv izleyemiyorum. Eksik yazilim eki diyor. Lutfen yardimci olur musunuz…

  7. Merhaba;
    Mac im hiç bir şekilde youtube sitesini açmıyor dns vs ayarları host dosyasındakiler dahil bir çok yolu denedim bir türlü youtube a erişemiyorum sizce sebebi ne olabilir?
    mac os x 10.5.8

  8. Merhaba, öncelikle bu yararlı bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Şu an çk acil olarak vimeodan macbook proya video indirmem gerekiyor. Bununla ilgili bir uygulama, kısayol vs. ne önerebilirsiniz bana ?

  9. merhaba goktug bey
    yaziniz icin cok tesekkurler ama ben bir turlu download yapmayi basaramadim
    soylediginiz butun adimlari sirasiyla uyguladim eksik bi durum yok fakat biturlu videolari download edemiyorum…
    youtube actigimda videonun uzerine geldigimde HTML5 yazisi cikmiyor acaba neden
    Bir fikriniz varsa ve paylasirsaniz cok sevinirim…

  10. İyi günler dediğiniz gibi üstünde html 5 yazan videoları bu yolla indirebiliyoruz ancak her videoyu bu yöntemle indiremiyoruz özellikle eski videoları onlarıda indirmemizin bir yolu var mı ?

  11. selam arkadaşlar liondan mountain liona yükselttiğim bilgisayarım safarinin genişletmelerini yüklerken hata veriyor sebebi nedir acaba yardım ederseniz sevinirim 

  12. Yazidan cok yararlanmistim vaktiyle. 1 seneden beri de basari ile kullaniyordum. Ama son birkac haftadan beri ‘Access to the webpage was denied’ mesaji aliyorum ve video indiremez oldum. Cozum oneriniz varsa simdiden tesekkur ederim Goktug Bey. 

  13. Merhaba Gökuğ Bey,
    Ben yazdığınız adımları izleyerek genişletmeyi yükledim ve birkaç da youtube videosunu kolaylıkla indidim. Ancak birkaç hafta sonra artık youtube videolarında HTML5 yazısı çıkmıyor, videolar kendiliğinden başlıyor ve videonun üzerine sağ tıkladığımda da indir/dowload gibi bir seçenek görünmüyor. Ne yapmak gerek? Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.

  14. Eklentiyi indirdim, videoyu indir dedim fakat indirme işlemine dair ne bir bilgi var ne de bilgisayarımın içinde videoyu bulabiliyorum. Belli bir indirme yeri var mı yoksa ben mi birşeyleri yanlış yaptım? 

  15. dediğiniz herşeyi yaptığım halde ben de html5 yazısı çıkmıyor ve bu yüzden video indiremiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

  16. ben dediğiniz herşeyi yaptım ancak html5 yazısı çıkmadı ve videoyu indiremedim yardımcı olursanız çok sevinirim

  17. Anlatım için teşekkürler! Videoları 480p veya 720p gibi seçip indirmemiz mümkünmü? Mümkünse bunu nerden ayarlamamız gerekiyor?

  18. Hocam çok teşekkürler çok pratik süper bir paylaşım mac i bu yüzden çok seviyorum paylaşım için teşekkürler 🙂

  19. göktug bey bende dediklerinizi yaptım fakat youtube’deki videolar açılmamaya başladı yükleniyor diyor ve o şekilde kalıyor. macbook air kullanıyorum

  20. Merheba,
    Sistem tercihlerinden genişletmeleri açıyorum ama sağ alt köşede ”genişletmeleri al” butonu çıkmıyor. Nasıl çözebilirim?

  21. Göktuğ abi, Flash’ın ciddi güvenlik açıkları ile ilgili haberleri duyduktan sonra Flash’ı kaldırmıştım. – zaten YouTube artık sadece HTML5 üzerinden çalıştığı için – ClickToFlash eklentisiyle herhangi bir YouTube video sayfasına girdiğimde sayfa bana Flash ya da QuickTime’ın en son sürüm eklentisini indirmemi önerdi. ClickToFlash’ın her ne kadar ayarlarını denesemde aynı hatayı aldım.

    ClickToFlash olmaksızın, şu ana kadar Google’dan bulduğum eklentiler yine videoları indirme işlemini yapabilse de reklam, yan ürün önerme vs. gibi saçmalıklara sahip.

    Bunun alternatifi olabilecek, Safari’yle beraber çalışabilen bir eklenti biliyor musunuz, önerebilir misiniz?

  22. Bu konu ile ilgili en yakın zamanda bilgilendirirrseniz çok sevinirim bu işlemi acilen geri almam gerekiyor iyi çalışmalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz