Ana Sayfa Haberler Mac OS X Lion 10.7.4 Güncellemesi Yayınlandı (Safari 5.1.6 ile birlikte)

Mac OS X Lion 10.7.4 Güncellemesi Yayınlandı (Safari 5.1.6 ile birlikte)

16

Apple dün akşam itibariyle Lion işletim sürümünün 4. güncelleme paketini de yayınladı. Özetle 10.7.4 güncellemesi Mac’imizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini artıran genel işletim sistemi düzeltmelerini ve Safari’nin 5.1.6 sürümünü içeriyor.

Safari 5.1.6’nın da içerisinde geldiği bu güncelleme paketi aslında pek çok ufak güncellemeyi ve yamayı içeriyor. Tüm Lion kullanıcıları için önerilen bu paketin detayları şöyle:

10.7.4 güncelleme tüm OS X Lion kullanıcıları için önerilir ve aşağıdaki düzeltmeler de dahil olmak üzere Mac’inizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini artıran genel işletim sistemi düzeltmelerini içerir:

  • “Tekrar oturum açıldığında pencereleri yeniden aç” ayarının her zaman etkin olmasıyla ilgili bir sorunu giderir
  • Bazı üçüncü parti İngilizce USB klavyelerle uyumluluğu artırır
  • Dosyaların sunucuya kaydedilmesini engelleyen bir sorunu giderir
  • Dosyaların SMB sunucuya kopyalanma güvenilirliğini artırır

Bu güncelleme hakkında ayrıntılı bilgiler için, lütfen şu web sitesini ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT5167.
Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT1222.

Ayrıca Apple’ın bu güncelleme ile ilgili daha detaylı açıklamaları için “OS X Lion 10.7.4 Güncellemesi” yardım dokümanına göz atabiliyoruz.

Yüklemeden Önce Ne yapmalıyım?

Her güncellemeden önce ne olur ne olmaz diye Mac’imizin bir yedeğini almamızda fayda var. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, daha önce paylaştığım “Time Machine ile Mac’imizi Yedeklemek” yazısına göz atabilirsiniz.

Güncellemeyi Nasıl Yüklerim?

Tüm güncellemeleri yüklemek için her zaman olduğu gibi sol üstteki “Apple Menüsü”nden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Birkaç dakika içerisinde yeni güncellemeler karşımıza geliyor.

Güncellemenin tam olarak yüklenmesi için bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekiyor.

Güncelleme dosyasını indirip sonra yükleyebilir miyim?

Güncelleme için gereken dosyayı indirip, güncellemeyi daha sonra yapmak isteyenler de aşağıdaki bağlantıları kullanabilirler:

OS X Lion Update 10.7.4 (Client, 692.68 MB): http://support.apple.com/kb/DL1525

Eğer daha önceki 10.7.1, 10.7.2 ve 10.7.3 güncellemelerini de yapmadıysanız, kombo paketi indirerek, tüm güncellemeleri tek seferde yapabilirsiniz:

OS X Lion Update 10.7.4 (Client Combo, 1.4 GB): http://support.apple.com/kb/DL1524


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


16 Yorumlar

  1. 1 Aydır sadece safari açıkken bile makinadan deli gibi fan sesi ve aşırı ısı geliyordu ateş gibi yanıyordu neredeyse elimi değdirdiğimde dayanamıyordum… güncellemelerden sonra hiçbir sorun kalmadı… bütün programları açıyorum ve ses ısınma vs. yok çok şükür!

  2. merhaba: 10.7.4. güncellemesi hemen sonrası VMware fussion porgramı mac tarafında neredeyse göçtü .umut verici tarafı ise windows un hala sağlam duruşu oldu .wm ‘e alternatif program olan paralles i denedim ama sonuç aynı .. güncelleme sonrası tüm bios ayarları değiştiği için mac içindne artık win e geçiş yapılamıyor .aynı sorunu yaşayan veya çözüm üretebilen arkadaşlardan yardım.. selamlar 

  3. 10.7.4 ün imac üzerinde yaptığı bootcamp tahribatını biraz önce macbookair imde denedim sonuç aynı artık mac tarafında 3. parti uygulamalarla windows a geçiş yapılamıyor .ama kapalı iken alt tuşu ile win e geçiş yapınca win tarafı aktif ve sağlam .. göktuğ bey size sorum şöyle ,10.7.4 den 7.2 lere downgrade yapılabilinirmi yada bu sorun nasıl çözülebilir..selamlar 

  4. sadece benim macbook air demi oldu bilmiyorum ama bu güncellleme sonrası fan  hemen hemen daima çalışıyor. smc reset denen olayı yaptım biraz düzelir gibi oldu sonra yeniden fan gürültüsü geri geldi.bir çözümü varmı acaba?

  5. ben 10.6.8 kullanıyorum direkt olarak Mac OS X Lion 10.7.4 combo ile macbook güncelleyebilirmiyim yoksa başka bir paket kurmalımıyım

  6. Merhaba şuan Mac OS X sürüm 10.7.4 kullanıyorum.Bilgisayarım henüz yeni iphoto güncellemesi yapmak istiyorum ancak 10.7.5 istiyorum.Yazılım güncellemesi yaptığımda güncel görünüyor.Sebebi Lion yüklenmediğimden olabilir mi?

  7. MERHABA hafta sonu OS X Ysemite 10.10.1 beta surumu yanlislikla yukledik ve Mac inanilmaz yavasladi surekli kilitleniyir islem yapamiyirum, ayni sorunu yasayan varmi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz