Ana Sayfa Haberler Thunderbolt Güncellemesi 1.2’yi yüklemeyin

Thunderbolt Güncellemesi 1.2’yi yüklemeyin

13

Dün akşam WWDC etkinliğinden sonra “Apple Thunderbolt -> Gigabit Ethernet Adaptörü” için bir güncelleme yayınladı. Ancak bu güncelleme görünen o ki bazı kullanıcıların Mac’lerinde sorunlara yol açmaya başladı. Eğer bu güncelleme sizin de karşınıza çıktıysa, şimdilik yükleMEmenizi öneriyorum.

Sihirli elma thunderbolt guncelleme banner

Güncelleme, Thunderbolt destekleyen ancak ethernet kapısı olmayan MacBook Air’ler ve yeni Retina Ekranlı MacBook Pro için geçerli.

Sorun nedir?

Aktarılanlara göre “Thunderbolt Yazılım Güncellemesi 1.2” yüklendikten sonra bilgisayar yeniden başlatıldığında tuhaf hatalar vermeye başlıyor:

  • Kernel panic
  • Gri ekranda donma
  • “unexpected error”
  • gibi…

Ancak her durumda Mac’imiz geçici olarak kullanılamaz hale geliyor ve sistem açılmıyor.

Sihirli elma thunderbolt guncelleme

Beni de etkileyecek mi?

Tam olarak sorunla ilgili net bir tespit olmamakla birlikte, güncellemeyi yükleyen herkes bu sorunu yaşamıyor. Fakat bu sorunla karşılaşmamak için güncellemeyi yükleMEmenizi öneriyorum.

Thunderbolt 360

Güncellemeyi yükledim, Mac’im açılmıyor. Ne yapabilirim?

Eğer güncellemeyi yükledikten sonra Mac’iniz hata veriyor ve açılmıyorsa aşağıdaki adımları izleyerek Mac’inizi yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz:

  1. Mac’iniz açılırken klavyeden command ve R tuşlarına basılı tutun. Böylece Mac’iniz “Kurtarma Modu”na girecek.
  2. Kurtarma modundayken Lion’ı yeniden yükleyin.

Bu yöntemle Lion’ı yeniden yükleyerek, bilgilerimiz silinmeden, Lion’ı yeniden çalışır hale getirebiliyoruz.

Eğer “Kurtarma Modu” bu şekilde çalışmıyorsa, yardımımıza “Internet Recovery” özelliği koşacaktır.

Lion’ın Kurtarma Modu ile ilgili daha detaylı bilgi için “Lion ile Mac’imizi Nasıl Kurtarabiliriz?” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma thunderbolt guncelleme 2 1

Bu yöntem ile sorunun çözüldüğü paylaşılıyor. Ancak Apple’dan henüz net bir açıklama yapılmış değil. Eminim ki Apple sorunun farkındadır ve kısa sürede herkes için geçerli bir çözüm ve de güncelleme yayınlayacaktır.

Ancak o zamana kadar güncellemeyi yüklememekte fayda var. Ben de yeni bilgiler aldıkça bu yazıyı güncellemeye devam edeceğim…

GÜNCELLEME: Apple bu güncellemeyi şimdilik web sitesinden kaldırmış görünüyor. Sorun bulunup tamamen çözülünce yeniden eklenecektir tahminimce…

 Kaynaklar:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

  1. Her güncellemeyi anında yükleyen biri olarak bu güncellemeyi es geçmedim. Dün gece yükledim.

    Güncellemeyi kaldırma şansım var mıdır? 

  2. guncellemeyi yukledim ve sonuc  ” kernel panic ”  🙁  hicbir sekilde toparlanmadi ve apple store genius bar’da aldim solugu, ayni problemle  benim randevu saatime denk gelen en az 5 kullanici ile beraber 🙂 benim sorunum  onemsiz denilebilecek bir kayipla halledildi 🙂 

    • Çok geçmiş olsun. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Keşke ülkemizde de Apple Store ve Genius’lar olsa… 🙂

      Apple Store’daki Genius arkadaş farklı bir yöntem uyguladıysa bizimle de paylaşabilir misiniz?

  3. Merhaba
    Son birkaç gündür birhayli güncelleme var acaba bunlardan sadece yukarda bahsettiğiniz güncellemeyi pas geçip diğer tüm güncellemeleri yapabilirmiyiz. Sizden teyit almak istedim.
    İyi akşamlar

  4. Merhaba. Bu sorun çözüldümü? App Store’da bu update uyarısı devamlı gözüme batıyor. Yapmayada korkuyorum açıkçası. Ne yapmalıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz