Ana Sayfa MacOS Power Nap ve Aylin 2.0 için Güncellemeler

Power Nap ve Aylin 2.0 için Güncellemeler

21

Apple dünkü Mountain Lion lansmanının ardından güncellemeler yayınlayarak pek çok uygulamayı da daha iyi ve uyumlu hale getiriyor. Mac’imizin Türkçe sesi olan Aylin ve işimize çok yarayacak muhteşem bir uygulama olan Power Nap de bunlardan birkaçı sadece.

Sihirli elma guncelleme aylin firmware banner

 

Yeni özellikleri yarından itibaren detaylıca paylaşmaya başlayacağım Sihirli Elma’da. Ancak arada böyle güncellemelerle ilgili de paylaşımlar yaparak sizlere destek olmaya çalışacağım.

Power Nap için MacBook Air SMC Firmware Güncellemesi

Apple’ın 2011 ve 2012 Mac’ler için yeni güncellemeler duyurdu. Bu güncelleme sayesinde Mac’imizin tutarlılığı geliştiriliyor ve uyutma/uyandırma konusunda yaşanabilecek sorunları gideriyor.  Hem Mountain Lion, hem de Lion kullanıcılarına önerilen bu güncelleme ile, aynı zamanda Power Nap desteğine de kavuşuyoruz. 🙂

Ancak Power Nap ile ilgili detaylı yazıyı paylaşmadan önce, bu özelliğin sadece 2011 ve 2012 MacBook Air’lerde ve Retina MacBook Pro’larda çalıştığını hatırlatalım.

Sihirli elma guncelleme aylin firmware 4

Power Nap ile ilgili detaylı bilgi almak için WWDC 2012 sonrasında paylaştığım “Mountain Lion ile yeni neler geliyor?” yazısına göz atabilirsiniz.

Aylin 2.0

Geçtiğimiz sene Lion lansmanı ile Aylin’in sesini duymuş, Türkçe konuşabilen bir Mac’e sahip olmuştuk. 🙂 Hatta bu konuda en son “Aylin artık saatleri de Türkçe söyleyebiliyor” yazısını paylaşmıştık.

Apple bugün Aylin’e bir güncelleme yayınlayarak Aylin’in telaffuzunu ve sesindeki temizliği arttırmayı hedeflemiş. 🙂

Sihirli elma guncelleme aylin firmware small

Güncellemeleri nasıl yükleyebilirim?

Her zaman olduğu gibi yine sol üstteki Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma yazilim guncelleme 1

Fakat artık karşımıza Mac App Store’daki Güncellemeler ekranı çıkıyor. 🙂 Mac App Store’daki uygulamalara ek olarak, artık Mac’imizin de güncellemelerini buradan görebiliyor ve “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma guncelleme aylin firmware 3

Ortalama boyutu 200 MB civarında olan bu 2 güncellemeden, firmware güncellemesini Apple’ın sitesinden elle indirip daha sonra da yükleyebilirsiniz.

  • 2011 MacBook Air’ler ve OS X 10.8 için buraya,
  • 2012 MacBook Air’ler ve Mac OS X 10.7.4 Lion ve üzeri için buraya tıklayabilirsiniz.
  • 2012 Retina MacBook Pro’lar için buraya tıklayabilirsiniz.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


21 Yorumlar

  1. iyi akşamlar göktuğ bey ML güncelledim ancak powernap ve aylin güncellemsi ben de cıkmıyo manuel yüklemeye çalıştıgımda ıse sıstemınıze uygun değil hatası alıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

      • Benim Macbook air Mid 2011 olarak geçiyor. Yazılım güncellemeden çıkmadı. Sizin verdiğiniz linkten elle indirdiğimde de bu güncelleme Mac Os X 10.8 gerektirir diye hata mesajı verdi.

          • göktuğ bey ben de aynı dertten müzdaribim 15 gün önce macbook air aldım dün ML yükledim bende de cıkmıyo powernap ve aylin güncellemesi manuel yuklemeye calıstıgımda ıse sıstemınıze uygun degıl hatası verıyo yardımcı olursanız sevınırımm

          • Göktuğ bey sanırım sorunumu çözdüm öncelikle sistem tercihlerinden enerji tasarrufunu tıklayıp kontrol ettiğimde powernap i gördüm tikledim ve etkinleştirdim. daha sonra spotlight a voiceover yazıp voiceover izlencesini actım konusmaya girdim ve seslerden aylin i tıkladığımda güncelleme istedi ve güncelledim. Mountain Lion güncellemesi yayınlandıktan sonra ama mountain liona geçmeden önce güncelleştirmeleri kontrol edip güncelleştirme yapmıştım powernap ve aylin güncellemesi osx 10.7.4. sürümü için de olduğundan tahminimce o bakmadan  yapmış olduğum güncellemeler:)) aylin ve powernapti bu yüzden Muntain Lion a geçtikten sonra güncelleme kısmında göremedim ve manuel yapmaya çalıştığımda ise sisteminize uygun değil hatası aldım. benim durumumda olan arkadaşlar varsa umarım paylaştıklarım yardımcı olur. Saygı ve Sevgiyle… 

  2. Göktuğ bey merhabalar, ben macbook air 2011 mid kullanıcısıyım ve power nap’i manuel indirmek istedim sisteminiz desteklememektedir diyor otomatik smc updateinde ise power nap ile ilgi birşey bulamadım en kısa zamanda cevalplayabilrseniz çok sinirim bozuldu

  3. Bu güncellemeyi yaptım ama Aylin hala yeni Türkçe öğrenmeye başlamış Rus bir bayan gibi konuşuyor. Umarım bu diksiyonu biran önce düzeltirler.

  4.  Merhaba Aylin yalnızca tarayıcı içindeki metinleri mi okuyabiliyor? Ben PDF, Word içindeki metinleri de okutmak istiyorum. Nasıl yapabiliriz? Bir yazılım vs mi yüklemek lazım? PDF i safari içinden de açtım ilgili menüyü seçtim fakat tepki vermiyor, diğer PDF veya Word içinde ise zaten konuşma seçeneği yok… Yardımlarınız için teşekkürler.

    • Düzen menüsü içerisinden Konuşma’yı seçerek yine bu işlemi yapabilirsiniz PDF’lerde.

      Aylin’in Sistem Tercihleri – Konuşma içerisinden seçili olduğunu kontrol edebilir misiniz?

  5. merhaba. ben mid 2011 model macbook air kullanıyorum. Power Nap in mid 2011 için olan güncellemesini yükleyemiyorum. Sisteminiz bu yazılımı desteklemiyor şeklinde bir uyarı veriyor. Neden kaynaklı olabilir. Şimdiden teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz