Ana Sayfa Haberler Photoshop da artık Retina Ekran destekliyor!

Photoshop da artık Retina Ekran destekliyor!

2

Bir süredir beklenen haber geldi ve sonunda Adobe popüler 2 uygulaması olan Photoshop ve Illustrator için Retina Ekran desteğini duyurdu. Eğer siz de bu uygulamaların CS6 sürümlerini Retina Display’i olan bir MacBook’ta kullanıyorsanız ufak bir güncelleme yapmakta fayda var, çünkü gözleriniz bayram edecek… 🙂

Sihirli elma photoshop retina ekran banner

Bildiğiniz gibi Apple Haziran ayında WWDC’de ilk Retina Ekranlı 15″ MacBook Pro’ları duyurmuştu. Aradan geçen sürede pek çok uygulama yavaş yavaş Retina uyumlu sürümlerini çıkartmış ve Retina MacBook Pro’ların ekranlarının avantajını kullanabilir hale gelmişti.

Ekim ayı sonunda Apple’ın 13″ Retina MacBook Pro’yu tanıtmasıyla birlikte Retina ekranlı MacBook sayısı hızla artmaya devam ediyor ve retina ekran uyumlu uygulama ihtiyacı her geçen gün artıyor.

Adobe de sonunda aylar önce blogunda verdiği sözü bugün itibariyle tutmuş oldu ve Photoshop ve Illustrator uygulamalarını ufak bir güncelleme ile Retina Ekran uyumlu hale getirdi. CS6 sürümüne sahip olan tüm kullanıcılar bu uygulamaları güncelleyerek Retina desteğine kavuşabiliyorlar.

Sihirli elma photoshop retina ekran 3

Uygulamanın Retina Ekran desteklemesi ne demek?

Şu anda Retina Ekrana sahip 2 Mac modeli bulunuyor: 13″ ve 15″ MacBook Pro. Retina Ekran olmasının sebebi ise ekrandaki piksellerin sayısının normal bir ekrana göre 4 kat fazla olması. Elbette bu kadar fazla piksel aynı alanda toplanınca birbirlerine de çok daha yakın oluyor ve çok daha keskin ve kaliteli bir görüntü oluşturuyorlar.

Sihirli elma photoshop retina ekran 5

Böylece de normal ekranların 2 katı çözünürlüğe sahip bir Mac sahibi oluyoruz. 🙂 Retina ekran ile uyumlu uygulamalar da bu özellikten faydalanarak çok daha keskin, kaliteli ve güzel görünüyor ve aynı zamanda da yapılan işlemlerin daha hassas olmasına yardımcı oluyor.

Şimdi ne değişti?

Retina desteği ile birlikte sadece fotoğraflar ve resimler değil, uygulamanın araç çubuklarına varana kadar tüm kısımları retina desteğine kavuşuyor. Böylece gözlerimiz bayram ediyor, kaliteli bir ekranda hafif flu görüntüler yerine kaliteli görüntüler görebiliyoruz. 🙂

Sihirli elma photoshop retina ekran 2

Photoshop ve Illustrator Güncellenmeli

Retina Ekran desteği için bu uygulamaların kendi üzerlerinden güncellenmesi gerekiyor. Hatırlatmakta fayda var, bu güncelleme Mac’imizle ilgili bir güncelleme değil, uygulamaların güncellenmesi gerekiyor.

Sihirli elma photoshop retina ekran 4

Photoshop içerisindeki Help menüsünden Updates’e tıklayarak tüm güncellemeleri yükleyebilirsiniz.

Değerlendirme

Photoshop ve Illustrator yolu açtı diyebiliriz. Eminim ki önümüzdeki dönemde diğer Adobe uygulamaları da yavaş yavaş Retina ekran desteğine kavuşacaktır…

Ben Photoshop kullanmadığım için herhangi bir test yapamıyor ve yorumlarımı paylaşamıyorum. Ancak Photoshop kullanan takipçilerimizin ilk izlenimlerini merak ediyor ve yorumlarını bekliyorum… 🙂

Sihirli elma photoshop retina ekran 1

Photoshop’un alternatifi var mı?

Benim tercihimi soracak olursanız, profesyonel seviyede bir ihtiyacım olmadığı için Pixelmator adlı uygulama benim için fazlasıyla yeterli oluyor. 🙂 Pixelmator’un detaylarına göz atmak için “Pixelmator: Photoshop’un Yetenekli ve Ucuz Rakibi” yazısına göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. RETİNA EKRANLI MAC KULLANIYORUM. NORMALDE GÖRÜNTÜ ÖNİZLEME YAPARKEN SÜPER. FAKAT PHOTOSHOPDA BAKARKEN HAFİF KIRIKLI GİBİ GÖRÜNÜYOR. ONU DÜZELTMENİN ÇARESİ VAR MI ACABA. MAC DE YADA PHOTOSHOP AYARLARINDA.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz