Ana Sayfa Haberler Apple TV Yazılım Güncellemesi 6.0 yayınlandı

Apple TV Yazılım Güncellemesi 6.0 yayınlandı

30

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

Yeni bir Apple TV yerine yeni bir yazılım güncellemesi geldi. Türkiye’de tüm özellikleri verimli bir şekilde kullanamasak da, Apple TV 6.0 güncellemesi ile bir çok yeni özelliğe kavuşuyor.

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 1

Apple TV Yazılım Güncellemesi 6.0

Apple TV’nin 6.0 yazılım paketiyle birlikte şu özellikler geliyor:

  • iTunes Radio (Türkiye’de kullanamıyoruz ne yazık ki)
  • iTunes Music Store’dan satın alma yapabilme
  • iCloud fotoğraf ve videoları
  • iCloud’dan AirPlay
  • Podcast eşzamanlaması

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 2

iTunes Music Store

Müzikleri doğrudan iTunes Music Store’da tarayın, satın alın ve çalın.

iCloud fotoğrafları ve videoları

Paylaşılan fotoğraf yayınlarınıza eklenen fotoğrafları görüntüleyin ve videoları izleyin.

iCloud’dan AirPlay

Bulut tabanlı iTunes’daki videoları oynatmak için iOS aygıtınızı kullanın – videoları indirmeniz gerekmez.

Podcast’ler

Podcast’lerinizi ve podcast istasyonlarınızı Apple TV ve tüm iOS aygıtlarınız arasında eşzamanlayın.

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 3

Güncellemeyi yüklemek tahmin ettiğimden uzun sürdü. Muhtemelen Apple’ın sunucuları hala iOS 7 sebebiyle oldukça yoğun olmalı.

Güncellemeyi yüklemek için 2 veya 3.nesil Apple TV’mizi açtıktan sonra Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme içerisinden yeni yazılımı indirip yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 4

Güncellemede problem yaşadım. Ne yapmalıyım?

Güncelleme bittikten sonra Apple TV’mizi açamazsak, ya da açtığımızda iTunes’a bağlamamızı söyleyen bir ekranla karşılaşırsak Apple TV’mizi sıfırlamamız gerekebilir. 

Ben yaşamadım, ancak birkaç takipçimizden benzer şeyleri duyunca eklemek istedim. Apple TV’mizi sıfırlamak aslında oldukça kolay. Fakat bundan önce Apple TV’yi tüm bağlantılarından ayırın ve birkaç dakika bekleyin. Sonrasında bağlantıları yeniden yapın ve çalıştırın.

Eğer bu da çözüm olmadıysa “Apple TV nasıl sıfırlanır?” yazısına göz atarak Apple TV’mizi kolayca sıfırlayabiliyoruz.

Güncelleme: Apple birkaç saat önce güncellemeyi bu sebeple geri çekti. Bu sebeple şimdilik güncellemeyi göremiyor olabilirsiniz. Güncellemeyi benim gibi yükleyen 2 ve 3.nesil cihazlarına yükleyen ve sorun yaşamayanlar olmasına rağmen öyle görünüyor ki Apple riske girmek istemiyor. 

Güncelleme: Yeniden bu güncelleme yayınlandı gibi görünüyor. 🙂 Apple’ın sayfasında yerini almış: http://support.apple.com/kb/ht4448

Apple TV’ye App Store gelecek mi?

Bir App Store gelir mi bilemiyorum, ancak Apple son dönemde pek çok yeniliği daha yoğun bir takvimde Apple TV’ye sunmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda da hepsi ülkemizde aktif olmasa da Vevo, Weather Channel, Disney Channel gibi pek çok içerik kaynaklarını da birer uygulama olarak Apple TV’ye eklemişti.

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 5

Türkiye’de Türkiye’den alınmış bir Apple kimliği ile kullandığımız Apple TV bu anlamda daha az içeriğe sahip ne yazık ki. Ancak ABD’den alınmış bir Apple kimliği ile çok daha zengin bir içeriğe ulaşmak, ve Apple TV’nin nasıl bir fayda sağlayacağını daha iyi hissetmek mümkün.

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 6

Aşağıda Apple TV’nin ABD’den alınmış bir Apple kimliği ile nasıl göründüğüne dair kısa videoya göz atabilirsiniz.

Yeni bir Apple TV gelecek mi?

En son, yani 3.nesil Apple TV’nin de yaklaşık 1,5 sene önce çıktığını düşünürsek, bu sene sonuna doğru Apple’dan bir güncelleme daha bekleyebiliriz. Ancak elbette Apple TV ile ilgili kesin bir şey söylemek çok zor. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


30 Yorumlar

  1. eni güncellemeyi yükledim ama ekrana yükleme bittikten sonra gelen bu resimle birlikte kaldı problem nedir yardımcı olursanız sevinirim

  2. Genel altındaki “Yazılımı Güncelle” seçilince “Aplle tv’niz güncel” mesajı çıkyor. Halbuki, “hakkında” altında yazılım sürümü “5.3” görünüyor. Nedenini (?) anlayamadım. Bu Apple TV’yi (Türkiye’de olmağıı için) Amerika’dan getirtmiş, hesaplı olmuştu.

    • Benimki de Amerika’dan alınmış bir Apple TV. Ama hiç merak etmeyin bu güncelleme nereden alındığından bağımsız.

      Yoğunluk sebebiyle çıkmamış olabilir. Daha sonra yeniden denediniz mi?

      • Son bir günde birkaç kez denedim, hiçbir değişiklik yok. Hala “Apple tv’niz güncel” mesajı çıkıyor. Bendeki Apple tv, şu anda Apple web sitesinde $99’a satılanın aynısı… Bir anlam veremedim…

        • Birebir aynı sorun bende de var. En güncel satılan apple tv . Ama yazılım güncel diyor . Kapattım açtım resetledim fişi çıkardım taktm vs vs . Her seferinde güncel diyor.

    • Ertuğrul Bey ben de Apple TV’mi ABD’den aldım, dün güncelleme sorunsuz bir şekilde yüklendi. Kapatıp açıp tekrar denerseniz sorun kalmayacağını düşünüyorum.

    • Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve ben de amerikadan getirtmiştim. versiyonu 5.3 olduğu halde 3. nesil apple tv’m 6.0’a güncellemiyor; bilakis yazılımınız güncel diyor.

  3. Göktuğ bey iyi günler şu anda singapurdayım sizce burdan Apple tv almam hem hesaplı hem de kullanışlı olur mu? Amerika’dan alınan gibi. Eğer fiyatlar uygunsa Türkiye’de pahalı olup buradan alabileceğim bir Apple ürünü tavsiye edermisiniz? 2-3 gün içinde Türkiye’ye dönüş yapıyorum da.

  4. Göktuğ bey selam, bende 1469 numara ne yapmalıyım? usb ‘den güncelleyemiyorum,apple tv üzerinden de yazılım güncel uyarısı geliyor? yardımınızı rica ederim..teşekkürler

  5. Apple dün Apple TV 6.0 güncellemesini geri çekti. Muhtemelen bir problem var, yqkinda tekrar geri gelir. O yüzden 5.3 kullananlarin güncel bilgisi almasi nomal arkadaslar.

  6. Bende dün apple tv aldım bir sorum olacak full hd ekrana takıyorum ipad’i yansıt dediğim zaman oyun full hd olmuyor kenarlar siyah ekran full dolmuyor bunun bir sebebi var mı acaba ?

  7. Merhaba,

    Yeni nesil güncel apple tv kullanıyorum. Evdeki panasonic TV de bir süre kullandım sonra birden siyah görüntü oluştu. itunus ile Ses ve mac den görüntü tranfer edemedim. Başka bir TV de denediğimizde ise görüntü var.

    TV nin HDMI girişinde uydu cihazı bağladığımda çalışıyor ancak apple tv de görüntü olmuyor. Sorun nereden olabilir? Apple TV televizyonun tanıyamadığı bir çözünürlüğe geçmiş olabilir mi? Apple TV yi mac’e bağlayıp yeniden kurdum ancak sonuç değişmedi.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

      • Yanıtınız için teşekkür ederim. Bunları daha önce denedim ancak sonuç değişmedi. TV yi servise gönderdik bakalım oradan bir şey çıkacak mı?

    • Merhaba,

      Son durum hakkında sizlere bilgi vermek istedim.

      Televizyonu iki kere servise gönderdim. İkincisinde Apple TV ile birlikte gönderdim. Ancak sonuç alamadık. Servisteki başka TV lerde çalışıyor benim TV de çalışmıyor.

      Apple TV yi de iki kere servise gönderdim. İkisinden de sonuç alamadım. Çünkü onlarda da cihaz çalışıyor.

      Komşumdan aldığım Apple TV yi (3. nesil benimkiyle tek farkı jenerasyonu gösteren no daha büyük) kendi TV’imde denedim. Sorunsuz çalıştı.

      İkinci kez servise göndermeden önce Apple TV’yi de aradım. Sonuç olumsuz. Şimdi elimde yalnızca benim TV de çalışmayan bir ürün var 🙂

      Google’a, apple tv black screen panasonic viera yazınca başka ülkelerde yaşanan sorunlar geliyor. Ancak bunlar Apple tarafından onaylanmadığı için kabul edilmiyor.

      Özetle sorun çözülmemiş durumda…

      • Volkan Bey selamlar, öncelikle zaman ayırıp detayları paylaştığınız için çok teşekkürler.

        Oldukça şaşırtıcı bir durum. Sanki sadece bu 2 cihaz birbirini sevmemiş de çalışmak istemiyorlarmış gibi…

        Kararınız ne olacak peki bu durumda? Apple TV mi değişecek yoksa televizyon mu? 🙂 Ya da farklı bir çözüm mü düşünüyorsunuz?

        • Aynen dediğiniz gibi. Eskiden bir birini seven konuşan iki cihaz buz kestiler…

          Apple TV’yi satabilirim veya komşumu ikna edebilirsem takas yapabiiriz TV pahalı olduğu için onu değiştiremiyorum 🙁

          • Haklısınız, Apple TV’yi değiştirmek çok daha kolay olacaktır. Hiç kullanamadığınız ama bir sorunu da olmayan ürünü elden çıkartmak mantıklı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz