Ana Sayfa Haberler OS X 10.9 Mavericks Mac App Store’da!

OS X 10.9 Mavericks Mac App Store’da!

84

İlk defa bu sene WWDC’de adını duyduğumuz Mavericks sonunda Mac App Store’da yerini aldı! Hem de bizi daha da fazla sevindirerek, tamamen ücretsiz bir şekilde! 🙂 Şimdi Mavericks’i indirme, yükleme ve kurcalama zamanı. Mavericks’i yüklemek için ne yapmamız ve yüklemeden önce nelere dikkat etmemiz gerektiğini merak ediyorsanız bu yazının devamına göz atabilirsiniz… 🙂

Sihirli elma os x mavericks 1

Mavericks birkaç dakika önce Mac App Store üzerinden yayınladı ve tüm dünyadaki Mac kullanıcılarına sunuldu.

Sihirli elma mavericks mac app store 2

Lion ve Mountain Lion lansmanında da paylaştığım gibi, Mavericks’i de diğer tüm uygulamalar gibi sadece ve sadece Mac App Store üzerinden yüklemenizi tavsiye ediyorum.

Başka kaynaklardan indireceğiniz Mavericks eski, hatalı, beta ya da içerisinde kötü niyetli yazılımlar barındırıyor olabilir. Bu konuda güvenilir tek kaynak Mac App Store… 🙂

Sihirli elma mavericks mac app store 3

Mavericks’e geçmeden önce tüm Sihirli Elma kullanıcılarına hatırlatmak istediğim birkaç nokta var:

  • Mutlaka bir yedek alın!
  • Her yeni işletim sisteminde olduğu gibi Mavericks’e geçmek için acele etMEmenizi öneriyorum. Ufak hatalar (bug) çıkabilir. Önemli işlerinizi yaptığınız bir Mac’i Mavericks’e geçirmeyi düşünüyorsanız, en azından birkaç gün beklemekte fayda var.
  • Geçiş yapmadan önce bazı hazırlıklar yapmak iyi olabilir. Bu hazırlıkları yapmak için “Mavericks’e Geçmeden Önce Yapmamız Gereken Hazırlıklar” adlı yazıya göz atabilirsiniz.
  • Ve son olarak, yedek almanızın faydalı olacağını hatırlatmış mıydım? 🙂

Mavericks’i şimdi indirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Mavericks Mac App Store’da, hem de ÜCRETSİZ! Haydi tıklayıp indirelim! 🙂

Sihirli elma available on the mac app store 300px

Mavericks’e geçiş için detaylı bir yazıyı kısa süre sonra paylaşacağım. Sihirli Elma’yı takip etmeye devam edin lütfen 🙂

Küçük bir de hatırlatma: Bazılarımız Mavericks’i indirmekte sorun yaşayabilir “sunucu hatası / server error” hata mesajları alabiliriz bu akşam. Bu da her zamanki gibi anlık yoğunluktan kaynaklanıyor. Kısa zamanda düzelecektir.

Siz sorunsuz indirebildiniz mi? Deneyimlerinizi yorum olarak paylaşmanızı bekliyoruz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


84 Yorumlar

  1. Önemli verilerim olmadığından ben hemen indirmeye başladım. Başlangıçta süre tahmini indirme süresi normaldi ama şimdi 34 saat gözüküyor 🙂 İngiltere’de yaşıyorum.

    Bir de sorum olacak. iOS’da olduğu gibi işletim sistemini dosya olarak indirebiliyor muyuz yoksa yükleme hemen mi başlayacak?

  2. bugün indirin çünkü sadece bugün için bedava sonrası için sanırım 19.99 dolar olacak. o yüzden indirin ama kurmayabilirsiniz.

    • indirmeyi başlatsak sonra iptal etsek yeterli mi, 5.29 gb kotamı bitirecek ve aşacak çünkü? bugün derken 23 ekim gece yarısına kadar mı yani şu dakikadan itibaren 24 saat mi?

    • Hayırlı günler

      Neden insanları aldatıyorsunuz anlamıyorum, kötü niyetli olduğunuzu düşünmek dilemiyorum, lakin insan teyit etmediği bir bilgiyi hangi mantıkla paylaşır.

      USA ve UK sayfalarında açıklayıcı bilgiler mevcut, Apple Mavericks işletim sistemini ücretsiz dağıtacağını duyurdu ve duyurusunda hiç bir zaman kısıtlaması koymadı.

      El vicdan, el insaf.

      • dostum aldatmak amaçlı neden yazayım. yabancı bir blogda gördüğüm için yazmıştım. Apple ın hatası ücretsiz olması gibisinden bir haber olduğu içinde bende burda yazdım. Bende yanılmışım. görende kandırıp insanlar üzerinden bir kar etmişiz sanacak.

        • Bakın insanlar, öncelikle hiç bir güvenilir kaynak sizin ifade ettiğiniz bilgiyi sunmadı, belli ki, lalettayn bir siteden aldığınız bilgiyi, burada hiç bir kaynak belirtmeden sunuyorsunuz.

          Yıllardır Göktuğ beyde bir çok kaynaktan bilgi sunuyor bizlere, ya kaynak bildirir, yada kesinliğiniteyit eder.

          Size kimse bu haberden bir karınız var, kazanç elde ediyorsunuz demedi, siz makul bir davranışla özür dilemek yerine, kendinizi özrünüz kabahatinizden büyük bir şekilde savunuyorsunuz.

          Umarım izah etmek istediklerimi anlamışsınızdır.
          Hayırlı günler

          (Neden bu kadar tepki gösterdiğimi de izah etmek istiyorum, sizin yazınızı görüp bir çok kişi panikledi, buraya düşülen yorumlar, bir çok kaynaktan okunabiliyor)

      • göktuğ kardeş akşam kimeden yanıt alamadı ve gec bire kadar uykusu kalıp 5,29 gb kotayı aşıp ücretsiz hemen inidirin diyen arkadaşa uyup mağdur olduk…. sitemim sana değil ama bu çok yanlış, teyit edilmemiş bilgi… demek ki yorumları önce sen okumalı, onaylamalı sonra yayımlamalısın ki kimse benim gibi mağdur olmasın

        • İlla ki Göktuğ Bey’in onayından geçmesi gerekmiyor. Okuduğunuz her bilgiye direkt inanmak yerine önce doğru olup olmadığını siz de araştırabilirsiniz İbrahim Bey 😉

        • Kardeş kusura bakma, bende başka bir blog üzerinde bu haberi gördüm. amacım burdaki arkadaşlar da haberdar olsun idi. boşuna 20dolar vermesin kimse demek istemiştim. ama okuduğum haber fake miş. Kusura bakma seni kota maduru ettim.

  3. Göktuğ üstad, ne zamana kadar ücretsiz? Son bitiş süresi nedir, boşuna 5.29 gb kotayı sömürmeyelim? Tşkler.

  4. Bedava işletim sistemimi olurmuş pehh.
    Neyse taşlar gelmeden Apple gönülleri aldı bu kez. Ailecek seviyoruz 🙂

  5. Gökhan bey, 2009 ortası macbook pro bilgisayarım var. 2 gb ram var. Mavericks yüklememi önerir misiniz? Konfigurasyonu ekte gönderiyorum. Şu anda 10.6.8 işletim sistemini kullanıyorum..cevap için şimdiden teşekkürler

  6. Merhaba Göktuğ Bey,
    Şu anda indiriyorum fakat % kaçının indiğini anlayamıyorum. Daha doğrusu indiriyormu indirmiyormu belli değil. Acaba indirdiğimiz uygulamaları inerken kaç mb kaldığını anlamanın yolu varmıdır. Sadece yüklediğimiz uygulamanın ikonunun altında yükleme barı (tam olarak ismini bilmiyorum) haricinde indirilen miktarı görme şansımız yokmu. Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir derdimi 🙂

  7. external monitor screen resolution berbat keşke yüklemeseydim çözünürlük desteklemiyor sözde multiple screen desteği olucaktı mountain lion ile çalışan monitorümü görmüyo…

  8. Arkadaşlar aranızda uTorrent ya da Bittorrent’i kurabilen oldu mu OS X Mavericks’te ? Sistem bu iki torrent istemcisinden birini kurmuyor, büyük ihtimalle uyumsuzluk sorunu var diyeceğim ama diğer programlar yüklenirken neden bunlar yüklenmedi anlamakta güçlük çekiyorum. Aranızda sorun yaşayan var mı yukarıda bahsettiğim gibi ?

  9. Göktuğ bey bir sorum olacak güncelledikten sonra diyelim ki telefonumuz hala ios6 ta bir sıkıntı olur mu bu konuda? Ios7 gerektirir gibi bi durum yoktur inşallah?

  10. Sanırım CrossOver programı Mavericks OS X ile uyumlu değil. Mountain Lion’da çok rahat çalışan Windows uygulamaları yükseltme sonrası çalışmamaya başladılar.

  11. Ben sabah indir demiştim gelince de kur dedim fakat bir problemim var kurulumu yapmıyor ve eski sürüme de geçemiyorum. Diskiniz arızalı diyor. Üstteki seçeneklerden diski gene kontrol ettirdim hata çıkıyor ve onar butonu pasit. Cd yi takıp eskiyi yeniden mi kurmalıyım.
    Hata: macintosh hd adlı disk hasar görmüş olup onarılamadığı için os x yükseltmesi başlatılamadı. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra verilerinizi yedekleyin, diski silin ve yeniden yüklemeyi deneyin.

  12. Güncelleme sorunsuz bitti. Dashboard’da saatin “akrep-yelkovanı” orta da durmuyor bende sollu duruyor. Genel mi? Özel mi? Bu sorun acaba?

  13. Hem Lion olan iMac hem de Leopard olan MacBook Pro’mu yeni işletim sistemine update ettim, MacBook’da sorun yokken iMac’de arama butonu Spotlight maalesef çalışmaz hale geldi, daha doğrusu üzerine tıkladığımda o çubuktaki herşey (Saat, ismim, bluetooth vs..) birkaç saniye yok oluyor.

    Acaba bu bana özel bir sorun mu yoksa yeni bir güncelleme ile sorun düzelir mi yada ne örerirsiniz?

  14. ben Apple Store uygulaması üzerinden indirirken elektrikler kesildi. şimdi tekrar indirmeye çalışıyorum ama bir türlü beceremedim. yardımcı olabilir misiniz ?

    • 20 gb kotalı..normalde yetiyor,sınırsızken 20 nin üzerine çıkmadığım için,kotalı ama daha yüksek hıza geçtim..ilk defa bu ay doldu,şansa maveriks çıktı.
      bunun neresi komilk???

  15. Göktuğ bey,
    Dün akşam saat 21:00 sularında indirmeyi başlattım.İndiriyor dedikten sonra sabaha kadar açık bıraktım ama sabah uyandıgımda hala başlattıgım yerden bir arpa boyu yol kat etmemiş.Bunun sebebi ne olabilir? Yada siz bir yükleme diski oluşturduysanız bunu torrent sitesine upload etsenizde ordan direk indirebilsek mümkünmü?

  16. Yedekleme alın derken mevcut LİON ‘umuzu da yedeklemek gerekir mi? Bu LİON ki mac’imizle beraber geldiyse nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim de yok.

  17. ben mavericks yükseltmesini yaptım ilk günden beri de kullanıyorum ancak app store’da mavericks butonu “indir” olarak yazıyor. indir’e tıklıyorum bakalım ne olacak diye ancak zaten bu bilgisayarda yüklü diyor doğal olarak. Soru şu: orada indir yazması normal mi? Sizde ne yazıyor?

  18. Göktuğ Bey, Mavericks yüklemesi sanal bilgisayara etkisi olurmu? Virtualbox kullanıyorum ve windows üzerinde değerli bilgiler mevcut. Time Machine ile zaten OS sisteminin yedeğini alıyorum ancak virtualbox ile ilgili sizden bilgi alabilirmiyim?

  19. göktuğ bey ben os x mavericks i yükledim çokta memlunum yalnız format atmak istiyorum daha doğrusu hard diski sıfırlamak istiyorum aslında 1 senedir macim yavaşlamış bir durumda sadece diski sıfırlayarak kurtara biliyormuyum yoksa nasıl bir işlem yapmam gerekiyor bilgi verebilirmiisniz

  20. osx mavericks apple in su ana dek cikarttigi en kötü isletim sistemi olmaya aday bence.13 inch retina pro kullaniyorum ve cok fazla olmasada mountain lion a göre biraz yavaslama söz konusu.Ayrica cok fazla ram yiyor ve daha önce hic yasamadigim freezing sorunu yasiyorum zaman zaman.Ayrica en cok canimi sikan durumlardan biri de mouse ile gezinirekn sürekli bir sey dolarken cikan o yuvarlark gökkusagi renklerindeki daireyi cok SIK goruyorum nedenini bilmedigm bir sekilde mountain liondayken bu tür sorunlarin hic birini yasamamistim.tasarim ve bazi yeni eklenen appler ve pil ömrü disinda hic bir yenilik gormuyorum(ki pil ömrü de mountain lion a gore cok daha basarili degil) kisaca apple in ios7 zaman ayirmaktan osx ile ilgilendigini cok fazla düsünmüyorum.simdiye dek cikan en kötü apple isletim sistemi bence

    • benzer sorun bende de var.mountain lion da gökkuşağı hiç çıkmazdı.şimdi günde bikaç kere görüyorum.
      ayrıca facebook görüntülü konuşma yapılamıyorum mavericksde.hiç bi çözüm yok.yabancı forumlara da baktım insanlar yazmış ama henüz çözüm yok.
      açıkçası kimseye yüklemesini tavsiye etmem.benim için yararlı bi değişiklik yok.
      aksine “bağlantıyı yeni sekmede aç” ve bağlantıyı yeni pencerede aç”ın yerini değiştirmişler.sürekli karıştırıyorum.çok lazım bi değişiklik olmuş!!!

      • “bağlantıyı yeni sekmede aç” ve bağlantıyı yeni pencerede aç”ın yerini değiştirmişler.sürekli karıştırıyorum.çok lazım bi değişiklik olmuş!! evet bu da var bende bazen karistiriyorum bunu.Ben o gökkusagi dolum simgesini cok sIK Goruyorum gunde bir iki defa olsa yine sorun degil

  21. Bir çok yeni kullanım kolaylığının yanında aklıma gelen ve benim beğendiğim;

    Safaride gezinirken gördüğümüz bir linke farenin ters tuşu ile ”Bağlantıyı Yeni Sekmede Aç” ibaresinin 1. sırada olmasıdır. Önceki sürümde 1. sırada ”Bağlantıyı Yeni Pencerede Aç” ibaresi vardı.
    Kısaca yer değiştirmeleri iyi olmuş 🙂

    Uğur K.

  22. Yeni işletim sisteminde Safari’nin giriş sayfası değiştirilemiyor. Tercihlerden ”Ana sayfanıza” ne yazarsanız yazın sadece orada duruyor, Safariyi tıkladığınız zaman ilk açılan sayfa her zaman ”Top Sites” oldu 🙁 Fena kötü 🙁

  23. com.apple.SecurityServer: Failed to authorize right ‘system.install.apple-software’ by client ‘/System/Library/PrivateFrameworks/PackageKit.framework/Versions/A/Resources/installd’ [1599] for authorization created by ‘/Applications/App Store.app’ [1276]

    OS X Mavericks’i App Store’dan indirmeye çalıştığımda yukarıdaki gibi bir sorun ile karşılaşıyorum sizce problem nedir konu ile ilgili fikriniz var mı?

  24. Merhabalar bende 2012 MD101TU/A MacBook Pro bilgisayar var 4 gb bu güncellemeyi sizce yapmalımıyım 8 gb olması gerektiğini görmüştüm..

  25. Mavericks 10.9.2 güncellemesi kurulu. Tek yaşadığım sorun mail ile ilgili. Gmail’den gelen maillerde uzun süre kitleniyor ve bazen seçtiğim mail başka bir mail içeriğiyle karışıyor. Bunun için hazırlanan yamayı indirdim ama bu disk gereksinimleri karşılamıyor uyarısı aldığımdan yükleyemedim. Eski mail sürümüne dönme şansım var mı?

  26. keşke os x el captiana yı yüklemez olaydım
    os x mavericks daha güzeldi ama onu geri yüklemeye çalışıyorum inşallah olur

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz