Ana Sayfa Haberler Apple’ın 9 Eylül’deki özel etkinliği canlı olarak yayınlanacak

Apple’ın 9 Eylül’deki özel etkinliği canlı olarak yayınlanacak

15

Apple, yeni iPhone’un tanıtılacağı özel etkinliği canlı yayınlayacağını duyurdu. Web sitesine eklediği özel bir sayfa ile etkinliğe geri sayım başlatan Apple, ilk defa böyle bir etkinlik için özel bir sayfa yaratmış oldu.

Sihirli elma 9 eylul etkinlik canli yayin 2

Önceki sene WWDC 2013’ü ve 2013’teki iPad etkinliğini canlı video yayını ile paylaşan Apple, iPhone 5s’i tanıttığı etkinliği canlı olarak yayınlamamıştı. Bu sene ise Apple hem davetiyeleri normalden daha önce gönderdi, hem de etkinliği canlı yayınlayacağını da çok önceden bize haber vermiş oldu.

sihirli-elma-9-eylul-etkinlik-canli-yayin-1-1

 

Bu sayfanın altında yer alan “Add to your calendar” kısmına tıklayarak siz de takviminize etkinliği ekleyebilir ve unutmamış olursunuz. 🙂 Hatta Apple bu etkinliğe özel sayfayı hazırlayıp yayına almakla kalmadı, aynı zamanda Tim Cook da Twitter’da bu sayfayı paylaştı.

Bu arada muhtemelen 8-9 Eylül gibi etkinliğin Apple TV üzerinden de izlenebileceği bir kanal açılacaktır. Geçtiğimiz senelerde Apple bu kanalı hep son gün açıyordu.

Artık son 4 güne girdik, ve heyecan gittikçe artıyor. Apple da ısrarla paylaştıkları ve söyledikleriyle etkinlik üzerindeki heyecanı arttırıyor.

Live video from our special event will be right here. And so will a whole lot more.

(Özel etkinliğimizin canlı videosu burada olacak. Ve çok daha fazlası da.)

Merak ediyorum, acaba bu etkinliği aynı anda kaç kişi izleyecek? TV kanalları ile karşılaştırsak nasıl bir resim çıkardı acaba ortaya?

Güncelleme:

Heyecan her geçen saat artıyor, saatler geçtikçe yerimizde duramaz oluyoruz. Apple.com sayfası artık bu etkinliğin canlı yayın sayfasına yönlendiriliyor.

apple-com-9-september-2014

Apple’ın en son ne zaman böyle bir şeyi, yani dikkat çekmek için anasayfasını ziyaret edenleri otomatik olarak başka bir sayfaya yönlendirdiğini biliyor musunuz? 2007’deki iPhone lansmanı öncesinde… 🙂

Apple’ın 2007’deki anasayfası aşağıdaki gibiydi:

apple-com-2007-iphone


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


15 Yorumlar

      • Kesinlikle beklentiyi çok yükselttiler en son haberlede etkinliğe katılanların çocuğunun modayla ilgisi olduğu söyleniyor Angela Ahrendts’in de şirkete geldiğini düşünürsek 9 Eylül’de bizi çok farklı şeyler bekliyor ama iphone tarafından beklentilerim çok düşük

  1. Apple firması için bu tanıtım geçmiş yıllardaki tanıtımlardan daha tarihi bir önem kazanıyor,rakip firmalar ciddi atılımlar yaparak özellikle samsungun çılgın iphone kompleksi üzerinden devrimsel telefonlar çıkarıyor olması 2 senedir iphone’un bünyesine yeni kullanıcı katamıyor olması ve iphone kullanıcılarının dahi samsunga geçiş yapıyor olması Apple firması için 9 Eylül’ün telefon konusunda devam yada tamam havasında geçecek olduğuna inanıyorum.Kemikleşmiş ve firmayı seven hayran kitlesi olmasından kaynaklanan şımarıklıkla apple’ın özellikle steve jobs’un vefatından sonraki çok önemli modeller ve yazılımlar yapıyormuş havasının ciddi devrimsel bir model olmaz ise artık son bulacak gibi duruyor,aynı hatayı zamanında Mike Lazaridis Blackberry için yapmış iş hayatının vazgeçilmez telefon markasını şu anda hangi modelinin dahi yeni olduğu bilmediğimiz hatta firmanın sahibinin bile kim olduğunu ancak google’a girip araştırma yaparak öğrendiğimiz bir markaya dönüştürdü,seneyi yanlış hatırlamıyorsam 2010 yılında Steve Jobs Blackberry bu model anlayışı ile devam ederse 3 ila 5 sene içinde Blackberry batar uyarısını hiç unutmuyorum ve ne ironiktirki şu anda aynı hatayı son 2 senedir firmayı emanet ettiği Tim Cooks yapıyor.

  2. Asus akıllı saatini tanıttı. Sanaung yeni telefonunun lansmanını yaptı. Herkesin telaşı apple lansmanı olmadan taşları dökmekti. Liderlerin gelenekleri vardır. Tarihleri, alışkanlıkları ve değerleri vardır. İşte apple bunu hissettirir her zaman.

    Jobs sonrası satış şirketin kar hisselerinin tekrar eski seviyelere gelmiş olmasıtim cook barisidir.

    Heyecanla 9 eylül için bekliyoruz. Ve apple kuvvetle ihtimal jobs döneminde olduğu gibi önce ‘hih bunu mu cıkardılar’ dedirtip, sonra tüm dünyaya yayacak! (İpad örneği)

    Hep birlikte görelim bakalım ne olacağını:)

  3. 2007 iphone lansmanından önce yaptığını tekrar yapması beni yerimden zıplatıyor tabi 🙂 Artık gelsin şu an ve izleyelim. Meraktan çalışamıyorum 🙂

  4. Göktug bey ingilizcesi olmayan benim gibi kullanicilar icin tanitim aninda bilgilendirici yorumlarinizi bekliyoruz..Saygilarimla

    • Insanın anlamak için ingilizceye gerek yok zaten son derece görsellere dolu bir etkinlik zaten konuştukları şeylerin %70’i ni ingilizcemiz anlatıyor hemde tek kaynak olunca çok daha rahat olur sonuçta önemli olan ne gösterecekleri 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz