Ana Sayfa Apple WWDC16 bu yıl 13-17 Haziran arasında düzenleniyor

WWDC16 bu yıl 13-17 Haziran arasında düzenleniyor

0

Apple’ın her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansının tarihi açıklandı. Bu yılki WWDC16 13-17 Haziran 2016 tarihlerinde düzenleniyor.

sihirli-elma-wwdc16-hello.png

Dünyanın dört bir yanından Apple geliştiricilerinin bir araya gelmesiyle düzenlenen bu konferansta geliştiricilere yönelik haberler, yeni özellikler, işletim sistemlerinin beta sürümleri ve benzeri ürünler tanıtılıyor.

Geçtiğimiz sene WWDC 8-12 Haziran’da düzenlenmiş, WWDC15’te iOS 9’un ve OS X 10.11 El Capitan’ın ilk betası duyurulmuştu. Bu sene de tüm işletim sistemleri için, yani iOS, OS X, tvOS ve watch OS için, benzer şekilde yeni sürümlerin ilk tanıtımlarını görebiliriz.

Yani iOS 10, OS X 10.12 (belki yeni adıyla macOS?), tvOS 2 ve watchOS 3 beta sürümleri tanıtılabilir.

wwdc-2016-logo-100656630-large.png

WWDC16

Konferans kapsamında 1000’den fazla Apple mühendisi, 150’den fazla labaratuar, kod seviyesinde destek sağlanan etkinlikler, geliştiriciler için ipucu seansları, iOS, OS X, watchOS ve tvOS uygulamaları için özel sınıflar gibi bir çok etkinlik mevcut.

Yani bir anlamda geliştiriciler için cennet! 🙂 Geçtiğimiz sene 70 farklı ülkeden gelen katılımcıların %80’i ilk defa WWDC’ye katılmış.

wwdc16-schedule-consultations.jpg

Yine geçen sene olduğu gibi bu sene de bu konferansa katılmak isteyenler WWDC web sayfasından kayıt olacak, ve katılımcılar çekilişle belirlenecek. Önceki senelerde olduğu gibi konferansa katılım bedeli $1599. Apple’ın WWDC biletlerinin önceki senelerde birkaç dakika içerisinde tükenmesinin ardından, geçtiğimiz senelerde bu uygulamaya geçilmişti.

sihirli-elma-wwdc16-register.png

Bu sene de 22 Nisan’a kadar başvurular tamamlandıktan sonra çekiliş yapılacak ve konferansa katılmaya hak kazananlara Apple 25 Nisan tarihinde haber verecek.

WWDC16 konferansı 13 Haziran’da Türkiye saatiyle 20:00’da başlıyor ve yine daha önceki etkinliklerde olduğu gibi canlı olarak yayınlanacak.

sihirli-elma-wwdc16-watch-live.png

Ayrıca bazı Apple WWDC seanslarını canlı yayınlayacak ve tüm seansların videolarını da konferans sonrasında paylaşacak.

wwdc16-schedule-labs

Konferansın açılış konuşması (keynote) Bill Graham Civic Auditorium’da gerçekleşecek, sonraki etkinlikler ise Moscone West’te gerçekleşecek.

İşin ilginç noktası ise, daha önceleri de hep Moscone West’te olan etkinliğin sadece açılış konuşmasının Bill Graham Civic Auditorium’a alınması. Geçtiğimiz sene bu dev salonda iPhone 6s ve iPad Pro lansmanı yapılmıştı.

wwdc16-schedule-check-in.jpg
Bill Graham Civic Auditorium

Bu sene de bir sürpriz yapar mı acaba Apple? 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz