Ana Sayfa Apple Apple Dünya Günü’nü ve 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutluyor!

Apple Dünya Günü’nü ve 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutluyor!

0

Güncelleme: Apple, dünya gününde bir kısa video daha yayınladı:

Apple’ın çevre konusundaki hassasiyetini artık çok iyi biliyoruz. Her sene 22 Nisan Dünya Günü’nü logosundaki yeşil detay ve çalışanları mavi yerine yeşil tişörtlerle giydirerek kutlayan Apple, bu sene bunu biraz daha ileriye taşıdı.

Apple bu sene kutlamalara erken başladı ve 1 hafta öncesinden hem logosundaki yaprağı yeşile boyadı, hem çalışanlarına yeşil tişörtler giydirdi, hem de App Store’u buna göre değiştirdi.

sihirli-elma-dunya-gunu-1 sihirli-elma-dunya-gunu-2

22 Nisan Dünya Günü

Her hafta perşembe akşamları yenilenen App Store, geçtiğimiz hafta “Daha iyi bir dünya için” konseptiyle yenilendi.

 

sihirli-elma-dunya-gunu-3

Apple, App Store’da şu ana başlıklar ile dünya günü için koleksiyonlar hazırlamış:

  • Daha iyi bir dünya için
  • Denizleri ve okyanusları koruyalım
  • Su kaynaklarını koruyalım
  • Ormanları koruyalım
  • Doğal hayatı koruyalım
  • Sürdürülebilir gıdayı destekleyelim
  • İklim değişikliği ile mücadele edelim

 

sihirli-elma-dunya-gunu-4 sihirli-elma-dunya-gunu-5

Ayrıca bir çok uygulama da bu hafta boyunca logolarını mavi veya yeşile çevirip, uygulamadan gelen kazançlarını Doğal Hayat Koruma Vakfı’na (WWF) bağışlayarak daha iyi bir dünya için katkıda bulunuyorlar.

sihirli-elma-dunya-gunu-8

sihirli-elma-download-apple-store

Hatırlayacağınız gibi en son 21 Mart etkinliğinde bu konuya ayrı bir bölüm bile ayıran, iPhone’ların geri dönüşümünü kolaylaştırmak için Liam adlı robotu da tanıtan Apple, hassasiyetini en güçlü şekilde paylaştığı dönemi geçiriyor diyebiliriz.

sihirli-elma-dunya-gunu-7

Bu yazıyı geçtiğimiz hafta değil de bugün paylaşmamın sebebi de 22 Nisan’ın Dünya Günü olması. Hatta Apple da bugün yine bu konuya özel bir video yayınlandı.

Videoda her gün iMessage üzerinden gönderdiğimiz mesajların %100 yenilenebilir enerji kullanan (rüzgar, su ve güneş) Apple’ın data center’larından geçtiği eğlenceli bir mesajlaşma ile anlatılıyor.

Videonun sonundaki kısımda ben Türkçe olarak “Kolay gelsin, selam, vaaay!, merhaba!” gibi kelimeleri yakalayabildim. Sizin gördüğünüz başka Türkçe kelimeler de var mı? 🙂

23 Nisan notu: Apple ayrıca dün geceki App Store değişikliği ile de 23 Nisan çocuk bayramını da kutluyor! 🙂 App Store’da bunun için özel bir bölüm oluşturulmuş ve içerisinde çocuklar için farklı konularda uygulamalar, filmler ve müzikler bulunuyor. 🙂

sihirli-elma-dunya-gunu-6


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz